Vrijwilligerswerk   

Aangemaakt door :

Christina van den Berge

Locatie:

Jinja, Uganda

Ik ben Christina van den Berge. Ik ben langere tijd in de gehandicaptenzorg werkzaam geweest in zowel Nederland als Wales. In januari 2019 zag ik een vacature voor vrijwilliger voorbij komen om een pictogrammensysteem op te zetten voor de (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking op de zorgboerderij bij Home Sweet Home in Uganda. Omdat dit aansluit bij mijn vooropleiding heb ik contact opgenomen en ben ik in januari 2020 voor 10 weken naar Uganda gegaan. Het was een mooie tijd waarin ik veel geleerd heb van zowel de (jong) volwassenen als de andere medewerkers.


Toen ik terug was in Nederland bleef dit project trekken waarop ik besloten heb om eind september 2020 opnieuw voor 3 maanden te gaan als vrijwilliger. Op dat moment waren er meer overkoepelende werkzaamheden die mijn aandacht vroegen. Nadat ik in januari 2021 terugkwam bleef dit project in mijn gedachten. Na er lang over nagedacht te hebben heb ik besloten dat ik nogmaals terug zal gaan als vrijwilliger bij Home Sweet Home, dit keer voor onbepaalde tijd.


Op www.christinainuganda.nl is er meer informatie te vinden over Home Sweet Home en over mijn werk daar.

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.