Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Chris Rijksen

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Zero waste naar de zuidpool! Hoe kan plastic in de prullenbak verdwijnen terwijl het onverwoestbaar is? Met een zelfgebouwd voertuig van gerecyceld plastic, aangedreven op zonne-energie gaat C2A naar Antarctica. En ik ga 6 weken vrijwillig werken aan verduurzaming in 2019!

Het klinkt een beetje als een ingewikkeld verhaal. Het begon allemaal met geen plastic meer weggooien en opeens gaan we naar de Zuidpool, en zit ik 6 weken vrijwilligerswerk te doen.Hoi; ik ben Chris, en ik zet mij in voor een betere wereld - in mijn dagelijks leven ben ik filmmaker bij de Transketeers, maar de komende tijd zal ik mij ook voor dit project inzetten. Ik heb me aangesloten bij Clean2Antarctica; een initiatief dat komt vanuit een kleine groep mensen die geen plastic meer wilde weggooien, wat nu inmiddels is uitgegroeid tot een beweging en een missie naar Antarctica met zelfgebouwde (zero-waste) voertuigen.

Kijk ook op hun website:


https://www.clean2antarctica.nl


Naast de missie naar Antarctica, die natuurlijk erg heroïsch is, worden er ook workshops gegeven aan kinderen, en worden ook bedrijven betrokken in het duurzamer maken van hun (productie) processen.


Uiteindelijk is er geen andere optie dan onder ogen komen dat de planeet eindig is, en dat we naar een circulair model van produceren moeten. Maar, wanneer ik zelf nadenk over het grote doel dan heb ik ook het idee dat we er nog lang niet zijn. Dus; kleine stapjes! Je moet ergens beginnen, voordat je ergens uit komt. En juist die kleine stapjes zijn belangrijk.


In het kader van die kleine stapjes ga ik me 6 weken onderdompelen in een denktank met 20 jonge mensen op de Atlantische Oceaan, om de industrie te inspireren om ook kleine, gerichte stappen richting duurzaamheid te zetten.


Nu wil ik naast mijn vrijwilligerswerk ook nog financieel bijdragen, zodat de missie naar Antarctica door kan gaan, en er zoveel mogelijk mensen op een of andere manier geïnspireerd worden door dit project. Ik heb als doel om 1250 euro op te halen voor 1 april (en dat is geen grap!). Al dit geld gaat direct naar Clean2Antarctica en helpt hen om het project door te laten gaan. 


Per donatie wil ik iets persoonlijks terug geven, naast een overweldigend DANK JE WEL natuurlijk.


15 euro -> sleutelhanger van gerecycled plastic50 euro -> persoonlijk gezongen zeemansliedje250 euro -> jij wordt eigenaar van een bouwsteen van het voertuig! Super bijzonder. 
€ 0 van € 1.250
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.