Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

European Academy of Paediatrics

Locatie:

Brussels, Belgium

De European Academy of Paediatricians (EAP, www.eapaediatrics.eu ), is de belangrijkste pleitbezorger voor de gezondheidszorgbehoeften van kinderen in Europa. Als kinderartsen weten we dat een rustige omgeving van cruciaal belang is voor een gezonde ontwikkeling van kinderen.

 

Het EAP zei vandaag dat het deze daad van agressie van president Poetin betreurt en er bij hem op aandringt om onmiddellijk alle geweld te staken. Kinderen lopen het risico gewond of gedood te worden door geweren, landmijnen en explosieve wapens, of uit hun huizen verdreven te worden. Families zoeken wanhopig beschutting tegen de binnenvallende troepen, vaak in barre winterse omstandigheden.


Het EAP is solidair met de kinderen van Oekraïne en degenen die voor hen zorgen. Het EAP heeft deze noodinzamelingsactie voor liefdadigheid in het leven geroepen als teken van haar inzet om ervoor te zorgen dat kinderen kunnen worden beschermd tegen de gevolgen van oorlog.


Er zullen fondsen worden gegeven aan beide Oekraïense verenigingen voor pediatrie: de Oekraïense Academie voor Kindergeneeskunde - Unie van Medisch Specialisten; en de Oekraïense Academie voor Pediatrische Specialiteiten.


Lees hier de volledige EAP-verklaring over Oekraïne: <a href="https://www.eapaediatrics.eu/wp-content/uploads/2022/02/EAP-statement-on-Ukraine.pdf" target="_blank" style="color: black;">https://www.eapaediatrics.eu/wp-content/uploads/2022/02/EAP-statement-on-Ukraine.pdf</a>


€ 27.916

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.