Sport   

Aangemaakt door :

Rafael Mayans Martinez

Locatie:

Alcanar, España

Nee, het is geen onverhard veld , al lijkt dat tegenwoordig duidelijk wel zo. Het kunstgras zag er schitterend uit in La Fanecada tot afgelopen woensdag 1 september het bedolven werd onder een verschrikkelijke modderdeken , het gevolg van de storm die Terres de l'Ebre verwoestte. De Alcanar Soccer Club , een stad die een neerslag van 217 liter per vierkante meter registreerde - waarvan 77 in slechts een half uur - nam het slechtste deel, vanuit sportief oogpunt. En nu probeert hij weer boven water te komen, met de inspanning die alleen bescheiden voetbal standaard met zich meebrengt, en met enkele verrassingen, gelukkig positief, te midden van het drama.

"We zijn alles kwijt ", lees het waarschuwingsbericht dat CF Alcanar vorige week via sociale netwerken verspreidde. Een oproep die werd beantwoord door groepen uit de omgeving zoals La Rapitenca – die voor deze zondag de 12e een vriendschappelijke solidariteitsactie tegen zijn buren heeft georganiseerd –, Tortosa, Remolins, La Floresta, La Sènia of L'Ametlla de Mar. "In totaal hebben ongeveer 25 clubs ons hulp aangeboden", vertelt Miguel Agustí, de voorzitter van de getroffen entiteit, die tussen de vergaderingen door AS bijwoont om als zeer dringende taak een nabijgelegen veld te vinden waar Alcanar kan trainen en de League kan starten. in Tercera Catalana, op 3 oktober.

"Onder de clubs die hebben gebeld zijn ook Barcelona, Espanyol, Sabadell of Cornellà ", benadrukt Agustí, die erop wijst dat zowel Barça als papegaaien "ons om een lijst hebben gevraagd met al het materiaal dat we nodig hebben , ik veronderstel dat ik het stuur voor ons, en de mogelijkheid om later een wedstrijd met een bepaalde categorie te spelen ". Er is hoop. En in het geval van Espanyol zal hij deze woensdag een ontmoeting hebben met een vertegenwoordiger van de supportersclubs .


Maar niet alles wordt geholpen. De voorzitter van Alcanar betreurt het, zonder er woorden aan vuil te maken, dat " de enige die er niet bij betrokken is geweest, en de eerste had moeten zijn, onze gewaardeerde president Soteras is (maximale vertegenwoordiger van de Catalaanse voetbalbond). Ik heb geen telefoontje of interesse van welke aard dan ook van zijn kant. Hoe dan ook, we hebben het ook niet nodig, "voegde hij eraan toe.

Inderdaad, bijna iedereen heeft zich tot de 'Canareus' gewend, inclusief hun eigen spelers, die op zaterdag de dag van zonsopgang tot zonsondergang doorbrachten met het proberen schoon te maken van de lange modderpoel die het veld bedekte. "De gemeenteraad heeft verzocht om het rampzalige gebied en het veld is dat natuurlijk ook. Het moet helemaal opnieuw worden gebouwd ", merkt Agustí op, naast het vertellen hoe de kleedkamer , die zich zes treden lager bevindt, volledig onder water kwam te staan, met water tot aan het plafond , dus alle documentatie en materiaal was verwend, behalve enkele kegels, "en omdat ze van plastic zijn."

Ondanks alles, en terwijl Alcanar probeert te ontwaken uit deze nachtmerrie van stortregens, denkt de voorzitter van zijn voetbalclub al als iedereen die van deze sport houdt. "Naast het zoeken naar een veld in de buurt, zullen we vinden waar de kleding is om te trainen en te spelen. Maar wat we willen is om te concurreren ", verklaart hij. Een groene spruit in catastrofe

€ 0
217 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.