Vrouwenemancipatie   

Aangemaakt door :

Doingoood Foundation

Locatie:

Masaka, Uganda

Het community project heeft als doel om vrouwen zelfstandig en onafhankelijk te laten zijn. Er zijn verschillende inkomen genererende activiteiten ontwikkeld, zoals een champignonkwekerij en een naaiklas waar vrouwen naailessen volgen. Het project maakt dan ook prachtige producten voor de verkoop! De vrouwen die geholpen werden, hadden ook kinderen en zo is de kleuterschool op het project ontstaan. Overdag gaan de kinderen naar school en krijgen ze hier ook een maaltijd en naschoolse opvang, zodat de moeders kunnen gaan werken. Hulpbehoevende ouderen krijgen ook praktische hulp: met dagelijkse klusjes, reparaties, aanvullend voedsel of een energiezuinige kookplaats.


Wanneer er voldoende fondsen beschikbaar zijn kunnen er ook levensmiddelen pakketten worden uitgereikt aan degenen die in de meest schrijnende situaties verkeren, zoals HIV positieve en alleenstaande moeders. HIV medicatie is gratis verkrijgbaar in Oeganda, maar niet altijd toegankelijk. Bovendien moeten deze medicijnen met voedsel worden ingenomen en voedsel is voor deze vrouwen vaak een groot probleem. De levensmiddelen pakketten bevatten bonen, rijst, suiker en zeep waardoor de vrouwen net even een steuntje in de rug krijgen om wat op te knappen. Daarna wordt er een plan opgesteld die de vrouwen kan helpen in hun eigen levensonderhoud te voorzien.


Help jij met jouw donatie deze vrouwen weer een mooie toekomst te geven?

€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.