Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Buurtvereniging Margriet

Locatie:

Utrecht, Nederland

Buurtvereniging Margriet is afkomstig uit de oude arbeiderswijk de 7 Steegjes. Na de tweede Wereldoorlog is de vereniging opgericht om met zijn alle, op straat de vrijheid te kunnen vieren. Nu 75 jaar verder bestaat de vereniging nog altijd en word er jaarlijks nog feest gevierd!

Nadat Nederland in 1945 bevrijd werd van de oorlog, waar men ongeveer 6 jaar in angst heeft moeten leven met weinig tot niets te eten,

besloten de toenmalige bewoners van de 7 Steegjes dat de bevrijding gevierd moest worden. Dankbaar voor voor de gezondheid en de familie maar ook de buren, ontstond het idee om dit ook met zijn alle te doen.


Dit idee heeft zich geuit in het oprichten van een Buurtvereniging. Om zo jaarlijks, deze vrijheid met zijn alle opnieuw te kunnen vieren! Onder het genot van een stukje muziek, spelletjes en nog een hoop meer!


Nu 75 jaar later is voor veel mensen, bedrijven en organisaties 2020 een bijzonder (zwaar) jaar. Zo ook voor buurtvereniging Margriet. Met doorlopende kosten, zonder inkomsten wordt de ademruimte niet groter.


Uw hulp kan er voor zorgen dat deze prachtige vereniging door kan blijven gaan met haar activiteiten. De activiteiten bestaan onder andere uit het welbekende buurtfeest maar ook activiteiten voor de kinderen in de leeftijd 4 tot 16 jaar.

€ 165 van € 5.000
3.3% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.