Aangemaakt door :

Buurtbuik

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Verbonden aan:

Motivatie

BuurtBuik bereidt maaltijden van overvloedig eten van supermarkten, winkeliers en horeca. We halen het eten op bij lokale leveranciers en koken er een lekkere maaltijd van welke we uitdelen onder onze gasten: buurtbewoners die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zo redden we voedsel en helpen we buurtbewoners.

Reden van deze actie:

Iedere maaltijd die we op zaterdag uitdelen kost een euro. Dat betekent dat we zo'n €50 per week nodig hebben om Buurtbuik draaiende te houden en de blije gezichten van onze gasten te kunnen blijven zien als ze weer een vol tasje mee naar huis nemen. Daarnaast hebben we extra geld nodig voor trainingen van de coördinatoren, keukenspullen en ingrediënten die we niet ophalen, zoals rijst, pasta en olie.

 

Tijd voor actie! Challenge time!

Om de strijd tegen voedselverspilling/naar een betere wereld kracht bij te zetten, staat de week van 9 november voor actie! Samen doen wij de volgende challenges:

 

  • Weekje vegan
  • Weekje van eigen bodem 
  • Weekje geen afval 
  • Weekje van de aandacht 

 

Steun jij ons?
€ 5

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.