Noodhulp   

Aangemaakt door :

Bureau Back-Up

Locatie:

Apeldoorn, Nederland

Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Het is een spreekwoord dat we allemaal kennen maar helaas lang niet altijd opgaat. Natuurlijk wordt elk probleem uiteindelijk altijd wel op de een of andere manier opgelost, maar waarom moeten we eerst altijd wachten tot de nood het hoogst is? Dit kan anders, en daarom richt Don Maarten de stichting ‘Bureau Back-Up’ op. 


Bureau Back-Up gaat mensen ondersteunen die vastlopen in het huidige systeem en het gevoel hebben niet de juiste hulp te krijgen, of geen idee hebben waar ze de juiste hulp moeten zoeken. Als je in de problemen zit, bijvoorbeeld financieel, dat heb je niets aan wachtlijsten of procedures die eindeloos duren voor alleen al een intake gesprek bij een gemeente of andere hulpinstantie. Als de problemen voor de deur hebt staan dan wil je direct weten wat je op dat moment kan doen om de situatie niet te laten escaleren. Je wilt je kunnen verweren tegen mensen of instanties die over je heen walsen als ze de kans krijgen omdat zij over meer kennis beschikken dan jij. Je wilt dat er iemand onbevooroordeeld naar je luistert en je direct praktische tips geeft, een steun in de rug. Je hebt dan geen behoefte aan een op je neer kijkend autoritair vingertje die je nog kleiner maakt dan je je al voelt. Ook eerste hulp bij psychische problemen kan voor veel mensen een geschenk uit de hemel zijn, soms zelfs een kwestie van leven of dood. Hoeveel mensen staan er wel niet op een wachtlijst voor een therapie of zelfs voor een eerste gesprek, die al die tijd dat ze moeten wachten als een tikkende tijdbom rondlopen. Hoe fijn is het als je ergens in ieder geval je verhaal kwijt kan zonder dat er direct geoordeeld wordt. Een plek waar je wat handvatten kan krijgen waar dat op dat moment nodig is, maar vooral dat je weet dat je een back-up hebt als dat nodig is. Voor heel veel mensen kan dat een groot verschil maken in de weg naar het winnen van hun persoonlijke strijd. Niet als vervanging voor professionele hulp, maar als overbrugging tot de hulp beschikbaar is. 


Naast persoonlijke hulp willen we ook de corruptie en machtsmisbruik blootleggen waar veel mensen mee te maken krijgen maar waar nooit wat aan gedaan wordt. Nu al hebben we een aantal lokale verhalen liggen waar genoeg bewijsmateriaal bij zit om mensen op machtsposities binnen gemeente, politie en coöperaties aan te pakken. Door dit in beeld en geluid naar buiten te brengen voor het grote publiek, hopen we dat deze mensen gestopt en gestraft kunnen worden. Waar Bureau Back-Up het verschil gaat maken is op het grensgebied van tussen de lijntjes lopen en het net daarbuiten stappen waar de mazen zitten. Standaard hulpinstanties zitten ontzettend krampachtig op de regels en procedures, en zijn vrijwel altijd óf afhankelijk van de hand die hen voedt -de overheid-, óf te duur om voor iedereen bereikbaar te zijn. Je merkt het vaak al in de eerste gesprekken, waar ze de schijn opwerpen er voor jou te zijn, ben jij er vooral voor hun (inkomsten). Bureau Back-Up wil daarom volledig onafhankelijk blijven van invloeden van bijvoorbeeld de overheid, maar dan ben je wel afhankelijk van donateurs die deze manier van werken willen steunen. 


Wij zijn dus op zoek naar donateurs, maar naast geld kun je straks ook je diensten doneren. Uiteindelijk gaat het erom dat we een zo breed mogelijk spectrum aan hulp kunnen bieden aan mensen. Iedereen die denkt wat bij te kunnen dragen in welke voor vorm dan ook, al is het enkel als advies punt, nodig ik van harte uit contact op te nemen. Uiteindelijk draait een samenleving vooral om samenwerken, ergens zijn we dat uit het oog verloren. Doneren kan ook in bitcoin naar dit adres 1GB1RMduC47tsC6xrz4Hv7zHtRdwQ8jj8z


Alleen met jouw hulp gaan we het redden. De plannen liggen klaar, de formaliteiten zijn in gang gezet, maar er moet nog veel gebeuren om te kunnen starten. Alvast hartelijk bedankt.


Don Maarten, oprichter Bureau Back-Up.


https://www.rtdutch.net/rt-dutch-steunt-dit-mooi-initiatief-jij-ook

€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.