Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Mark Schiefelbein

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Met jullie hulp willen we Oekraïense kinderen in Amsterdam een beetje ondersteunen door hun een boek in het Oekraïens cadeau te geven. Lezen en voorlezen is heel belangrijk voor kinderen en er zijn tegenwoordig maar heel weinig boeken in hun moedertaal bschikbaar. Dat gaan we veranderen.


Het project is begonnen in Duitsland door mijn zus, een editor van kinderboeken. Ze heeft een uitgever, auteur en illustrator bereid gevonden een bestaand boek te laten vertalen in het Oekraïens. Uiteraard zonder kosten. Het gaat om het boek "So Anders" van Gerd Wolf en Martina Spangenberg (zie afbeelding).


Ook heeft ze via haar netwerk een Oekraïense lerares gevonden om het boek te vertalen, en een Oekraïense boekenhandel eigenaar om het te editen. Weer zonder kosten.


De laatste stap is het drukken en verdelen van de boeken.


In samenwerking met een aantal instellingen in Amsterdam, zoals de Europaschool, Ukrainian School Amsterdam, Rietveld Academie en anderen hebben we 150 kinderen tussen de 6 en 10 jaar gevonden, die we blij kunnen maken met een boek.


Voor de 150 boeken zijn €1.000 nodig. €6 per boek voor het laten drukken, dus 150 x €6 = €900, plus €100 voor het opsturen van de boeken naar Amsterdam.


Met hulp van twee Oekraïense moeders gaan we boeken dan naar de bovengenoemde instellingen brengen om ze cadeau te geven aan de kinderen daar.


Ik hoop dat jullie kunnen helpen met een bijdrage om 1.000 Euro bij elkaar te krijgen en dit te kunnen doen. Heel erg bedankt!

€ 1.142 van € 1.000
114.2% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.