Mensenrechten   

Aangemaakt door :

Bernard van Leer Foundation

Locatie:

The Hague, Netherlands

Wie we zijn


Een goede start zet elk individueel kind op weg om zijn volledige potentieel te realiseren en legt de basis voor een gezonde, eerlijke en vreedzame samenleving.


De Bernard van Leer Foundation, opgericht in 1949, richtte zich in 1965 op het wereldwijd werken aan een goede start van baby's, peuters en de mensen die voor hen zorgen. Onze missie is om de kansen voor alle jonge kinderen te verbeteren, in het bijzonder de miljoenen jonge kinderen die opgroeien in omstandigheden van sociale, economische en ecologische achterstand over de hele wereld.


Na vijf decennia investeren in de ontwikkeling van jonge kinderen, zijn wij van mening dat de grootste uitdaging de overgang naar schaal is. Door samen te werken met overheden, het maatschappelijk middenveld, filantropie, de academische wereld, internationale organisaties en het bedrijfsleven, vinden we de beste programma's en beleid om het leven van kinderen te verbeteren. We werken met hen samen door financiering, expertise, netwerken en ondersteuning te bieden om deze op te schalen voor maximale impact.


Waarom focussen op de beginjaren?


De eerste levensjaren – van voor de geboorte tot vijf jaar oud – bieden een unieke kans om levens te verbeteren.


De hersenen van baby's en peuters ontwikkelen zich snel en kleine veranderingen op deze jonge leeftijd kunnen levenslange gevolgen hebben. Jonge kinderen hebben veel liefde en aandachtige zorg van verzorgers nodig – in een gezonde omgeving – evenals kansen voor goede gezondheidszorg, voeding, bescherming tegen

schade toebrengen en spelen.


Onderzoek heeft in toenemende mate aangetoond dat investeren in de ontwikkeling van baby's en peuters zich vertaalt in een betere gezondheid, meer vermogen om te leren en met anderen samen te werken, en hogere inkomens op volwassen leeftijd.

€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.