Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Bark vzw

Locatie:

, België

Bark.Today


Geef je tuin een nieuw leven en start vandaag nog met je eigen voedselbos.


Bark is een non-profit organisatie en wil het bewustzijn over het genezende effect van de natuur op het menselijk welzijn een boost geven.


Het doel is om iedereen de power te geven om nu anders te gaan denken en doen, maar vooral om zelf actie te ondernemen.

Onze initiatieven verbinden niet alleen mens en natuur. We versterken ook de band tussen mensen om een ​​duurzamere, tolerantere en biodiverse samenleving te creëren.


Uiteindelijk willen we dat iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid opneemt en doet wat hij kan. Ofwel in eigen tuin ofwel door de krachten te bundelen en ontontgonnen terrein aan te kopen en dat samen om te toveren in een voedselbos. 


Onze inspiratie kwam van Robert Hart.


Robert Hart, een voormalig journalist bij Reuter werd door zijn werk geïnspireerd door Ghandi , die geloofde dat zelfredzame kleine communities te sleutel waren tot succes en Toryohiko Kagawa , de grondlegger van de ‘coöperatieve’ beweging. Tijdens de oorlog werkte hij als ‘code-kraker’ en besliste daarna om zijn leven een drastichse wending te geven.


Hij wou niet alleen een manier vinden om de voedselarmoede uit de wereld te helpen. Maar hij zocht ook naar een manier om dit te kunnen combineren met de zorg voor zijn gehandicatpte broer. Eerdere klassieke manieren van voedsel telen bleken veel te arbeidsintensief. Op zo’n 500m2 grond ging hij aan de slag met het concept ‘food forest’. 


Deze vorm van ‘lui tuinieren’ heeft al lang zijn nut bewezen. Je trekt niet alleen de kaart van biodiversiteit maar ondertussen brengt dat eetbare bos ook lekkers op tafel voor mens en dier.  We zijn ondertussen zo’n 30 jaar later en zijn ‘levenswerk’ heeft al heel veel mensen geïnspireerd.  Robert Hart is in 2000 overleden.


Als je over Trees De Bruyne e bezielster van Bark vzw spreekt is het woord duizendpoot niet onterecht. Ze is gezegend met een analytisch en creatief brein en een ontzettende honger naar nieuwe kennis.


In haar ideale wereld kan ze mensen motiveren, begleiden en coachen om nieuwe horizonten te ontdekken of ‘het’ anders aan te pakken. .

Na jaren vooral met ‘storytelling’ bezig te zijn geweest in de creatieve sector van theater, events, televisie, film, …maakte ze met de komst van de ‘digitale switch’ een overstap naar de technologische kant van het storytellen. Van games & apps tot grote digitale archiving projecten of AI driven CRM systemen.


Vandaag vertoeft ze meestal in deep-tech start-ups en scale-up wereld. Een macho wereld waar VC’s, Business Angels en de zoektocht naar kapitaal dagelijkse kost is om te overleven. We vergeten soms dat er achter die startende ondernemers ook mensen schuil gaan die hun alles op alles zetten en als ondernemer sta je er meestal alleen voor.


Nu voor mij is ‘technologie maar een “means to an end”. Uiteindelijk moet het gaan over hoe je die technologie kunt inzetten om het verschil te maken. 


Door Covid-19 stond niet alleen de wereld op zijn kop maar ook een aantal gebeurtenissen in de familie waarbij mensen letterlijk de stekker eruit trokken zetten haar aan het denken. Ook haar vrees dat het klimaatdebat compleet ondergesneeuwd raakt baarde haar zorgen.

Ze ging op zoek en werd geïnspireerd door Rober Hart. De rest is geschiedenis.Let’s stop talking and start walking.


Onder het mom met weinig kunnen we veel doen zetten we het project Bark.today. Wil je ons steunen? Word lid van onze organisatie en help mee het woord te verspreiden. Meer info [email protected]


Bark.today is een project van Bark vzw.Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.