Sport   

Aangemaakt door :

Stichting Atlantic Dutchesses

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Atlantic Dutchesses is een team van 4 stoere vrouwen die de competitie aangaan in de Talisker Whiskey Atlantic Challenge 2020, een 5.000 kilometer extreme roeiwedstrijd tegen de onvoorspelbare Atlantische Oceaan.

Wij verschijnen 12 december 2020 aan de start van ´World´s toughest row´ in La Gomera, Canarische eilanden en roeien in 40/60 dagen naar het Caribisch gebied, eiland Antiqua.

Een strikt regime van 2 uur op, 2 uur af, dag en nacht, volledig zelfvoorziend van voedsel, een watermaker, zonnepanelen en noodzakelijke apparatuur voor navigatie, communicatie en veiligheid. Wij zijn vier gedreven vrouwen die voor de winst gaan en als eerste vrouwenteam over de finish willen gaan, hoewel volledig over geleverd aan het weer, de oceaan en hoe onze lijven zich verhouden tot zulke extreme inspanning en gebrek aan slaap.

Aan de start verschijnen is de grootste uitdaging. Want er is veel nodig, om te beginnen met een boot. Wij hebben al veel gesponsord gekregen van bedrijven en mensen die is ons geloven. Aan materiaal geen gebrek. Ook staan er al diverse mensen om ons heen in ons ‘walteam’, als manager, materiaalman en sportarts.

Maar om deze oversteek te maken komen wij een paar grote kostenposten tegen. Wij vragen jullie hulp voor het volgende:

 

Overzicht van kosten:

Cursussen, voor onze veiligheid. We leren hier onder anderen navigeren, EHBO op zee, sea survival en handelen in noodsituaties. Dit zijn verplichte cursussen in Engeland die ons veilig naar de overkant gaan helpen.

 

Eten, want we moeten heel veel eten onderweg. Wij nemen ruim 1.500.000 kilocalorieën mee aan boord! In deze kosten zitten ook de jet boilers waarmee wij het water verhitten en de gevriesdroogde maaltijden vermengen.

 

Een router, een team aan wal die dagelijks bezig is met het controleren van het weer. Zij berekenen en bekijken heel nauwkeurig wat de beste route is. Rekening houdend met onze snelheid en met berekeningen wat onze beste koers is vandaag, maar ook aankomende dagen.


Op maat gemaakte zitjes voor onze delicate konten. Deze zitjes zijn zo gemaakt dat wij niet van onze zitjes vallen bij hoge golven. Ook zorgt het materiaal voor comfort en goede afvoer van water zodat de blaren en zoutwater zweren zo min mogelijk zijn. De aangepaste zitting zorgt voor een goede houding en voorkomt blessures.

Telefoon en internet aan boord. Alles voor de #gram. Maar ook voor contact met onze familie en geliefden aan wal. Wij hopen eigenlijk met grote regelmaat videomateriaal naar land te sturen.  

Hotel en reiskosten. We reizen wat af en moeten her en der in hotels verblijven. Denk aan onze reis naar Engeland voor de cursussen en ons verblijf daar. Wij vertrekken 2 weken voor de start al naar La Gomera en hebben wij daar een appartement gehuurd. Ook onze vliegtickets terug naar Nederland vanaf Antiqua.

 

Voorkom dat wij ook nog terug naar huis moeten roeien! De boot moet na de race terug naar Nederland en dat willen wij door een transportbedrijf laten verzorgen. Ook de heenweg naar La Gomera moet betaald worden.

 

Doneert u als bedrijf en wenst u een factuur?

Neem gerust contact met ons op via [email protected]€ 3.490

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.