Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Ada Winter

Locatie:

Stockholm, Zweden

Via het Wilhelmina kinderziekenhuis, waar ik eerder gewerkt heb, hoorde ik voor het eerst over de Qwiek Up en ik was direct ontzettend enthousiast. Wat een mooi product en wat zou ik dit ook graag willen gebruiken in de zorg op onze afdeling in het Astrid Lindgren kinderziekenhuis. Met deze projector kunnen we een verschil maken voor onze (kleine) patiënten. We kunnen het inzetten als afleiding bij stressvolle situaties zoals een infuus prikken, maar ook voor snoezelmomenten waarbij de kinderen (met bijvoorbeeld een neurologische aandoening) zintuigelijk geprikkeld worden of juist tot rust kunnen komen.


Toen Harm-Jan Riksen uit Stadskanaal mij vroeg of ik een project op onze afdeling wist waar we geld voor kunnen gebruiken dacht ik meteen aan de Qwiek Up.

Harm-Jan geeft namelijk Zweedse les en voor zijn tijd en energie wil hij geen vergoeding, maar mochten zijn cursisten toch wat willen geven dan kunnen zij een bedrag doneren voor onze kinderafdeling in het Astrid Lindgren Kinderziekenhuis. Mede dankzij de bijdrage van de cursisten hebben we al een hele mooie start kunnen maken en is de eerste €1500,- voor de Qwiek Up binnen.


Maar om het volledige bedrag van €6000,- bij elkaar te krijgen, heb ik jullie hulp nodig. Wil jij me helpen? Doneer dan alsjeblieft via de link. Alvast heel veel dank namens de kinderen in het Astrid Lindgren Kinderziekenhuis!Qwiek is oorspronkelijk begonnen als bedrijf gespecialiseerd in belevingsgerichte zorg voor senioren met dementie of verstandelijk gehandicapten, maar wordt steeds vaker gebruikt in ziekenhuizen en ook met name op kinderafdelingen.

Voor meer informatie over de Qwiek (Up):

https://www.qwiek.eu/


Mocht je meer willen lezen over de Zweedse les van Harm-Jan of het stukje wil lezen dat hij geschreven heeft kijk dan op:

https://harmjanriksen.nl/

€ 5.489 van € 6.000
91.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.