Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Eline Bos

Locatie:

Nijmegen, Nederland

Dank je wel dat jij de tijd neemt om dit te lezen. Enige mensen kennen mij wellicht van mijn boek ‘Een hemel zonder sterren’, anderen kennen mij als enthousiaste GSA-(her)oprichtster van het Sophianum, of simpelweg als een dorps-/stadsgenote. 

Weinigen kennen mij echter zoals ik ben als ik enkel met mezelf ben, of met mensen die dicht bij me staan. 


Al op negenjarige leeftijd maakte ik kennis met de GGZ. Ik kampte met heftige angsten en ondervond ook op sociaal gebied moeilijkheden. Op heel jonge leeftijd leefde ik al met gevoelens van eenzaamheid en ‘anders zijn’. Uiteindelijk belandde ik op 14-jarige leeftijd in een depressie en begon ik aan een reeks van therapieën die ook nu nog eindeloos lijkt. De depressie houdt al 6 jaar aan en de angstklachten hebben de vorm aangenomen van voortdurende stress. Verder worstel ik al een aantal jaren met anorexia. 

Al deze woorden die ik het liefst niet met mezelf associeer, zorgen ervoor dat het dagelijks leven voor mij kleurloos en uitputtend voelt, zinloos. Ik word wakker met stress, sta overdag voortdurend onder spanning en kan ’s avonds niet inslapen door het piekeren. Waar mijn lichaam de stress het liefst eruit wil bewegen en mijn anorexia graag heeft dat ik mezelf afbreek, ziet mijn depressie mij het liefst de hele dag in bed. Ik weet dat ik dit geen jaren meer zo volhoud, want ik ben opgebrand en wil niet meer. 


Hoewel ik dankbaar ben voor mijn medicatie en de goede therapeuten die mij ondersteunen, is dat geen voldoende en duurzame oplossing. 

Enige tijd geleden kwam echter het idee van een psychosociale assistentiehond naar voren en sindsdien heb ik de hoop en het geloof dat zo’n hond voor mij een groot verschil kan maken. De altijd aanwezige eenzaamheid en de vermoeiende stress zullen ontzettend worden verlicht door de steun van een maatje dat er altijd voor me is. De assistentiehond zal mij onder andere helpen door mijn gevoelens te spiegelen, me comfort en afleiding te bieden en me te wijzen op mijn grenzen. Daarnaast zal de assistentiehond me helpen overzicht te houden op plekken met veel prikkels en structuur bieden gedurende de dag. Zo hoop ik eindelijk weer te kunnen gaan leven, in plaats van enkel overleven.


De opleiding voor een assistentiehond is helaas ontzettend duur, wegens het maatwerk en de vele tijd die erin gaat zitten. De kosten zijn 19.031,40 euro, een bedrag dat ik uiteraard niet zelf heb. Wil jij mij daarom alsjeblieft helpen dit doel te bereiken?


Veel liefs, 

Eline 


Instagram: @assistancedogforeline


Informatie over de assistentiehond en het traject:

-Mijn assistentiehond zal worden getraind samen met Bultersmekke Assistancedogs. Het opleidingstraject met begeleiding voor tien jaar kost 19.031,40 euro. De training zelf neemt anderhalf jaar tot twee jaar in beslag en in die tijd leert de hond zowel de basisvaardigheden als de vaardigheden die de hond nodig heeft om mij goed te kunnen helpen. Voorbeelden van deze laatste vaardigheden zijn: het opmerken van negatieve gevoelens, deze spiegelen en mij comfort bieden; overzicht houden en me begeleiden op plekken met veel prikkels; structuur bieden gedurende de dag. 

-Psychiatrische assistentiehonden worden helaas niet vergoed door de zorgverzekering. De gemeente mag zelf kiezen of ze helpt bij de bekostiging van een assistentiehond, maar dit wordt (nog) nauwelijks gedaan. 

-Als het niet lukt om het bedrag volledig te verzamelen door middel van crowdfunding, zal ik fondsen aanschrijven en daarnaast met werk het resterende deel bij elkaar halen. Jouw donatie zal dus in ieder geval voor het beoogde doel worden ingezet.


FOOI: het geven van fooi aan dit platform is niet verplicht. Door het invullen van 0,00 bij de optie 'fooi' doneer je enkel aan deze crowdfunding.€ 19.432 van € 19.032
102.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.