Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Stichting Armenia

Locatie:

Assen, Nederland

Stichting Armenia heeft het initiatief genomen om De Ark van Noach op de brink te plaatsen in Assen. Voor het Drents Museum.

Vanaf 11 mei is er namelijk een bijzondere tentoonstelling in het Drents Museum, "In de ban van de Ararat- schatten uit het oude Armenië". Éen van de pronkstukken is een reliek van de Ark van Noach die volgens de bijbel is gestrand op de berg Ararat. Een zondvloed zorgde ervoor dat alles op aarde verdween. Behalve Noach met zijn familie en de dieren, waarvan hij van iedere soort een paartje had meegenomen in de ark. Toen de ark strandde begon het leven opnieuw op de Armenische hoogvlakte.


De berg Ararat ligt in historisch Armenië. Zodoende hebben we het initiatief genomen om de Ark van Noach na te bouwen. De Ark zal vanaf mei t/m oktober (looptijd tentoonstelling) op De Brink te zien zijn. Een echte eyecatcher.


De Ark van Noach zal, net als de tentoonstelling, interessant zijn om te bezichtigen. Ook zal er een speurtocht voor kinderen zijn door het centrum waarbij ze de dieren van de Ark moeten zoeken.


Het project wordt ondersteund door Vaart in Assen en het Ondernemersfonds Assen (OFA)

De uitvoering gebeurd door Stichting Armenia, Next Builders (bouwer), Nex Lab architecten en het initiële ontwerp was van de inmiddels helaas overleden ontwerper/vormgever Sergio Jove Rodriguez.


Armenië is een land met een oude indrukwekkende geschiedenis. Er is een levendige Armeense cultuur met mooie muziek en dans. In de periode dat de ark er staat zullen er verschillende culturele activiteiten rondom de ark worden georganiseerd.


Deze inzamelactie is gericht op een klein stukje budget wat wij nog missen voor de bouw. Verder is het voor aankleding, verlichting en activiteiten rondom de Ark.

€ 25 van € 5.000
0.5% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.