Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Doingoood Foundation

Locatie:

Mombassa, Kenia

APDK is een revalidatiecentrum voor kinderen met een lichamelijke handicap. Sommige kinderen zijn ook verstandelijk beperkt of hebben een combinatie van verschillende handicaps. Enkele voorkomende handicaps binnen APDK zijn kinderen met een waterhoofd, klompvoeten, verlammingen of een combinatie van beperkingen. Het centrum beschikt over een eigen ruimte voor fysiotherapie, ergotherapie en een gipskamer. Op het centrum is tevens een klaslokaal, maar in de praktijk wordt hier onregelmatig lesgegeven.

Kinderen die geopereerd zijn revalideren enkele maanden bij APDK afhankelijk van de herstelperiode. Ouders wonen veelal in het binnenland van Kenia wonen, waardoor de kinderen vaak geen of heel weinig bezoek krijgen.

Het project heeft tevens twee outreach programma’s:

  • Een dagelijks programma waarbij een therapeut en/of social worker op huisbezoeken gaat in de community.
  • Ook is er een 3-daags outreach programma waarbij men de dorpen in gaat die verder buiten Mombasa liggen. Hierbij trekt een team met een fysiotherapeut de binnenlanden in om kinderen te diagnosticeren, door te verwijzen en/of om reeds behandelde kinderen op te volgen.


Er staan veel kinderen op een wachtlijst om geopereerd te worden. Helaas hebben de ouders of verzorgers niet genoeg geld om dit te kunnen betalen. Dit project zou heel graag ondersteuning krijgen om ervoor te zorgen dat deze kinderen alsnog geopereerd kunnen worden.


€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.