Educatie   

Aangemaakt door :

Sterk VO

Locatie:

, Mali

Het AnenA fonds is in 2020 opgericht door Ank Jeurissen en Armand Potmis. Het eerste project van het AnenA fonds is aanvullend onderwijs realiseren in Mali, Afrika, in samenwerking met UNICEF. Het overkoepelende doel van dit programma is om adolescente meisjes en jongens (10 tot 19 jaar) gelijke toegang te geven tot kwalitatief bètaonderwijs en hen de mogelijkheid geven om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en langer op school te blijven. 


Bij 125 scholen krijgen ruim 5000 kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan zogenaamde science clubs waar ze nieuwe kennis zullen opdoen op het gebied van exacte wetenschappen, technologie, techniek en wiskunde. De docenten van de science clubs ontvangen een training zodat ze beter in staat zijn om nieuwe kennis en vaardigheden over te dragen. De start van het programma is in het schooljaar 2021/2022 en vindt plaats in het district Bamako in het zuidwesten van Mali.


Elk jaar worden er door het AnenA fonds nieuwe afspraken gemaakt met UNICEF, zodat de donaties terechtkomen op plaatsen in Afrika waar een actuele onderwijsvraag is. Zie voor informatie over de projecten in Afrika op www.anenaprojecten.com.

Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.