Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Hanneke van Houten

Locatie:

Utrecht, Nederland

Amelisweerd is een prachtig landgoed aan de rand van Utrecht, met eeuwenoude beuken en de kabbelende Kromme Rijn, geliefd bij iedereen die de herrie van de stad even wil ontvluchten. Maar Amelisweerd wordt bedreigd. De overheid wil de A27, die dwars door het gebied loopt, verbreden. Hiervoor moeten ruim 800 bomen, waaronder monumentale bomen, gekapt worden. Daarnaast zal de verbreding van de weg leiden tot jarenlange bouwoverlast, meer luchtvervuiling, meer CO2 en meer geluidsoverlast.


Het verzet tegen de verbreding wordt breed gedragen, maar vooralsnog weet de Minister van geen wijken. Wij bereiden ons dus voor om ons desnoods met onze lichamen te verzetten tegen de kap: Als het moet gaan wij de boom in!


Voor het voorbereiden van een bosbezetting is geld nodig: voor klimmaterialen (klimgordels, touw), training, promotiemateriaal etc. We kunnen alle steun gebruiken!


In het geval dat de overheid wijzer wordt en de plannen alsnog terugtrekt, dan zullen we de materialen en de financiering gebruiken voor de bescherming van bomen en bossen op andere plekken.

€ 2.084 van € 5.000
41.7% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.