Vluchtelingenhulp   

Aangemaakt door :

Joyce Depicker

Locatie:

Duinkerke, Frankrijk

In Duinkerke leven heel wat vluchtelingen. Ze (over)leven in leegstaande afgebroken panden of in de bossen. Ze leven hier momenteel met 500 mensen. Ter plaatste is een groot tekort aan wat voor velen van ons vanzelfsprekend is. Hierbij spreek ik over (warme) propere kleren, eten en drinken en zoveel meer.

Beste mensen


Ik ben Joyce Depicker en laatstejaarsstudent toegepaste jeugdcriminologie aan Karel de Grote hogeschool Antwerpen. Voor het vak grootstedelijke uitdagingen lag de focus op iets wat verontwaardiging met zich meebracht. Hierdoor heb ik een eerste bezoek gebracht aan enkele kampen in Duinkerke samen met meerdere vrijwilligers. Er was hierbij een grote bedeling van allerlei dingen zoals kleren en eten. Er was eveneens ook ruimte voor ontspanning. Sinds mijn bezoek zijn mijn gedachten dagelijks bij hen en wil ik die mensen persoonlijk ondersteunen. Op basis van dit start ik deze inzamelactie in.


Via deze weg wil ik dus graag geld inzamelen voor de vele vluchtelingen in Duinkerke. Ze leven in de bossen of in leegstaande panden waar het puin overal rond ligt. Naar schatting waren er in december 2019 zo'n 500 vluchtelingen. Er is geen sprake van sanitaire voorzieningen of dergelijke. Men slaapt in tenten die eveneens ook regelmatig door politie worden kapot gesneden of op de grond.


Hier verblijven mensen die door grote problemen hun eigen land hebben verlaten en op zoek zijn naar een beter leven. Deze mensen hebben al een hele tocht met onvoorstelbare gebeurtenissen achter de rug. Hier leven zowel mannen, vrouwen en kinderen. Heel wat mensen weten dat vluchtelingen bestaan, maar weten helaas ook niet vaak in welke effectieve omstandigheden dit zijn.


Uit ervaring zijn het zeer schrijnende toestanden en hoort op zo'n manier geen enkel mensen te leven. Er is nood aan zoveel dingen. Met het bedrag dat ik hiermee inzamel zullen aankopen gebeuren om de meest noodzakelijke dingen voor hen aan te kopen. Wegens een koude en natte winter is er vooral nood aan veel kledij, tentjes, slaapzakken, dekens, zeilen om het zo dragelijk mogelijk te houden.


Eveneens is er ook grote nood aan eten en drinken. Er leven ook hele jonge kinderen, peuters, kleuters, tieners die ook nood hebben aan allerlei spullen. Door de inzamelactie kunnen pampers, melk, speelgoed en andere dingen worden aangekocht.


Op basis van het ingezamelde bedrag is het de bedoeling om de bedelingen zoveel mogelijk te herhalen zodat er sprake is van een langdurige hulp.


Alvast bedankt voor jullie bijdrage!

€ 80 van € 10.000
0.8% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.