Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

Karen Bos

Locatie:

, Frankrijk

Mijn droom is samen met anderen een stuk aarde te behouden, te beheren en er in samenwerking met de natuur te creëren. Een Eco Reserve in Frankrijk, waar met alles wat leeft respectvol wordt omgegaan. Waar bezoekers komen om even te proeven of langer te verblijven, te ervaren en inspiratie op te doen.


Een plek waar samengeleefd wordt om van alles wat de natuur biedt te leven. Waar rust en ruimte heerst evenals voldoening uit het dagelijkse behoud-, beheer- en creatiewerk. Waar geen stress is, maar het natuurlijke ritme van de natuur gevolgd wordt. Waar delen en uitwisselen centraal staat. Ook met de directe omgeving en een ieder, die geïnteresseerd is..


Dit project is letterlijk en figuurlijk down to earth. Elk mens heeft de taak goed voor de aarde te zorgen. Ik neem het initiatief om in een markt waar wonen steeds onbetaalbaarder wordt, waar het tegengaan van klimaatverandering key topic zou moeten zijn, waar we verleerd zijn respectvol om te gaan met alles wat leeft en waar we gewend zijn geraakt aan het 'vandaag besteld, morgen in huis' principe, ook als het om voedsel gaat, iets heel anders neer te willen zetten.


Betaalbaar wonen en tegelijkertijd zorg dragen voor een stukje aarde, waarbij getoond wordt dat we, als mensheid, ook op basis van een veel lagere footprint kunnen leven. Waarbij we in de tijd vooruit gaan, door terug te gaan naar de natuur. Gewoon comfortabel, want techniek is er niet voor niets. Het doel is dit zodanig te combineren, waarbij we in plaats van plunderen, bijdragen..


Het is de bedoeling dit project zo snel mogelijk zelfvoorzienend te maken. Dat betekent dat er zoveel mogelijk van alles wat de plek biedt wordt geleefd en er daarnaast hieruit ook inkomsten gegenereerd zullen worden.


Er zullen ook ervaringsplekken beschikbaar zijn voor een ieder, die wil leren van de natuur.

.

Ik zal project zo concreet mogelijk samenvatten, zodat duidelijk wordt waar jouw donatie aan wordt besteed.

  • - Aankoop boerderij met bijgebouwen en minimaal 10 hectare land
  • - Herstel/opbouw/inrichting woonunits voor max. 6 deelnemers (dat kan 1 individu zijn, maar ook een familie bestaande uit meerdere mensen/kinderen) Woonunits kunnen los geplaatst worden of maken deel uit van de reeds bestaande gebouwen. Deze zijn bestemd voor (semi)permanente bewoning.
  • - Verblijfsaccommodatie voor bezoekers/gasten
  • - Aanplant en opbouw incl. benodigd materiaal/materieel van een biologische fruitgaard, moes- en kruidentuin en akkers. Voor zover niet al aanwezig
  • - Aankoop dieren en dierenvoer en andere benodigdheden voor de dagelijkse verzorging.
  • - Herstel en/of bouw dierenverblijven, zowel voor overnachting/beschutting als buitenverblijven. Denk bijv. aan hekwerken plaatsen.
  • - Inrichting van centrale ruimten voor eten, koken, wassen en de verwerking van alles wat van het land komt.
  • - Eigen energie, warmte- en watervoorziening inclusief de bijbehorende systemen, zoals een regenwateropvangsystemen
  • - Recycling- en filtersystemen voor water.


De pijlen zijn nog niet gericht op 1 plek. De kans dat het object alweer verkocht is op het moment dat er doorgang kan plaatsvinden, is heel reëel. Toch is de locatie wel enigszins bekend. De ideale plek bevindt zich tussen Midden en Zuid-Frankrijk..


Om dit te realiseren, is een basissom nodig. Een, die je niet zomaar uit de mouw schut. Daarom hoop ik op jouw bijdrage. Vanzelfsprekend word je op de hoogte gehouden van de vooruitgang van het project. Kun je er zelf komen verblijven en/of kun je rekenen op producten van het land, die naar je opgestuurd worden.e.e.a. in verhouding met jouw bijdrage. Je doneert dus in geld, maar je krijgt er op termijn ook iets voor terug. .


Wil jij jouw (financiële) steentje bijdragen en zo meehelpen aan het behoud van een stukje aarde?


Mijn dank is alvast enorm groot!


Ben jij onderdeel van of ken jij een bedrijf dat in een mijn project zou willen investeren? Laat me dan iets weten, zodat we kunnen brainstormen over een invulling (geld/materiaal/arbeid) waar beide partijen blij van worden. Ook dat past in een nieuw soort economie.


Karen Bos


Over de initiatiefnemer:

Karen Bos is natuurlezer, schrijver, energetisch coach en inspirator voor bewustZIJN Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven help ik mens, dier en natuur om energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Verschenen boeken: How to survive als HSPér, Boodschappen van dieren, De nieuwe (W)AARDE.€ 701
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.