Educatie   

Aangemaakt door :

Stephen Ko

Locatie:

, Philippines

Geachte lezer!


Mijn naam is Allisson Cultivo , ik ben nu 20 jaar oud en woon in Laguna, een klein plaatsje in de buurt van Manilla in de Filipijnen. Ik woon samen met mijn jongere zus Sophia (12 jaar) waar ik vanaf haar 5e voor zorg. Mijn moeder, Jesset Cultivo, werkt sinds mijn 1 jaar in het buitenland. Ze werkt momenteel in Hong Kong. Sophia en ik zijn allebei erg trots op mijn moeder, omdat ze haar hele leven heeft toegewijd om ervoor te zorgen dat ik en mijn zusje veilig en gezond zijn en toegang hebben tot onderwijs. Soms is het heel moeilijk voor ons om niet samen te zijn, maar omdat er geen werkmogelijkheden zijn in de Filippijnen, moest mijn moeder de beslissing nemen om in andere landen te gaan werken. Gelukkig kan mijn moeder 3x per dag contact met ons opnemen (telefonisch/facetime) om er zeker van te zijn dat het goed met ons gaat en dat we ons schoolwerk doen. Hoewel ze ons niet onder druk zette om de beste leerlingen van onze school te zijn, zorgen we er altijd voor dat we ons best doen om haar trots te maken. Als ik klaar ben met mijn studie, kan ik mijn jongere zus ondersteunen als ze naar de universiteit gaat. En mijn moeder hoeft niet meer in het buitenland te werken. Ik wil ze verwennen met een comfortabel leven, zoals mijn moeder ons heeft aangedaan.


Ik ben nu ingeschreven bij NU Laguna, een van de meest populaire universiteiten hier in de Filippijnen. Hier is de link als je onze universiteitspagina wilt bezoeken ( https://www.national-u.edu.ph/).


Vorig jaar ben ik, met misschien ook jou als een van mijn donateurs, aan mijn eerste studiejaar begonnen. Mijn eerste jaar verliep niet soepel. Ik was een goede student op de Senior High School en kon elk jaar worden beoordeeld in de beste studentenlijst. Ik verwachtte dat dit op de universiteit zou doorgaan, maar het bleek dat studeren veel moeilijker is. Ook, zoals voor iedereen in de wereld, zorgde COVID-19 voor extra uitdagingen voor leren en het leven in het algemeen. In Manilla gingen scholen en universiteiten niet het hele jaar open. Iedereen jonger dan 21 jaar mag het huis niet verlaten. Eerstejaars college betekende online onderwijs, wat niet gemakkelijk was. Ik heb er vaak aan gedacht om te stoppen, zoals veel van mijn medestudenten. Met de steun van mijn moeder en zus ben ik echter door de moeilijke tijden heen gekomen en elke keer kreeg ik mijn motivatie terug. Ik weet dat dit voor mij de enige manier is om een beter leven te krijgen. En na het eerste jaar hebben mijn harde werk en slapeloze nachten hun vruchten afgeworpen, want ik ben beoordeeld als een van de beste studenten van de hele opleiding.


Dus waarom wil ik psycholoog worden? Hier in de Filippijnen zijn er veel zelfmoordgevallen, vooral toen de Filippijnen begonnen met online lessen. Daarmee nam mijn verlangen om psycholoog te worden toe, en toen zei ik tegen mezelf: "Ik moet echt psycholoog worden". Ik ken het gevoel van alleen zijn, als je het gevoel hebt dat er niemand is die naar je wil luisteren. Bang zijn om je verhaal aan anderen te vertellen vanwege oordelen. Ik zie mezelf echt als psycholoog, ik zie mijn hart op dat pad. Misschien omdat ik niet wil dat andere mensen voelen wat ik voorheen voelde. Ik kan de persoon zijn die ze zoeken, de persoon die naar hen luistert zonder oordeel. Ik wil hun troost zijn. Ik wil dat ze dat voelen, bij mij zijn ze veilig. Laten we voor onze mentale gezondheid zorgen zoals we voor ons fysieke zelf zorgen.


Nu ben ik erg enthousiast en gemotiveerd om aan mijn 2nd Year College te beginnen en vraag ik opnieuw om hulp. Ik beloof dat je steun niet voor niets zal zijn en ik zal je gebaar voor de rest van mijn leven koesteren.


Het 2nd Year College kost me 90.000 pesos (1600 EURO/1900 US$) voor het hele jaar (3 termijnen). Elk bedrag is voldoende. Ik beloof dat ik mijn best zal doen met deze reis. Ik zal sterker zijn als ik naar mijn volgende stap ga. Net als vorig jaar zal ik gedurende het jaar updates geven van mijn reis. Zo kan iedereen mijn vorderingen volgen. Jullie zijn allemaal met mij op deze reis! Naast mijn moeder en zusje ben jij ook mijn motivatie om te streven naar succes! Bedankt iedereen!


Moge god jullie allemaal zegenen.


Foto 1: mijn cijfers van jaar 1, periode 1 & 2

Foto 2: mijn moeder, zus en ik

Foto 3: ik studeer thuis

€ 815 van € 1.600
50.9% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.