Noodhulp   

Aangemaakt door :

Kay-Matthias Teschner

Locatie:

, Deutschland

Als kinderen stoppen met spelen, hebben ze het opgegeven. Ze slaan ze, ze bijten ze, en sommigen proberen zichzelf te doden.

Het vluchtelingenkamp Kara Tepe op het Griekse eiland Lesbos bestaat sinds het najaar van 2015. Bijzonder kwetsbare en kwetsbare vluchtelingen worden opgevangen, zoals alleenstaande vrouwen, gezinnen en getraumatiseerde of gewonde mensen. Velen van hen komen uit het vluchtelingenkamp Moria.

De situatie wordt steeds erger, vooral voor kinderen en adolescenten: "Er zijn kinderen die al acht maanden geen woord hebben gesproken, ze gaan de tent niet uit, zijn totaal apathisch. Sommigen moeten gevoed worden omdat ze gewoon heb geen kracht en lust langer leven. En bij sommigen komt het voor dat ze proberen een einde te maken aan hun leven. "

Ook de bevoorradingssituatie is catastrofaal: douchen mag maar één keer per week, 200 mensen moeten één toilet delen. De kinderen aten en dronken zo min mogelijk om zo min mogelijk naar het toilet te hoeven.

Corona maakt de situatie nog erger.​ Maar ze zitten momenteel opgesloten in het kamp en worden blootgesteld aan onmenselijke omstandigheden.


€ 0 van € 10.000
0% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.