Noodhulp   

Aangemaakt door :

Gabriëlle de Hond

Locatie:

Banjul, Gambia

Helpt u mee een personenbusje uit Nederland naar de arme familie van Aladin te sturen?

Zij staan te popelen om deze als taxi door Banjul te laten rijden. Voor hen een grote bron van inkomsten.


“In Gambia noemen ze me Aladin”, een man van rond de 35, tenger maar beresterk, blijkt al snel. Ik vraag hem mee te helpen op mijn volkstuin. Hij werkt vanuit zijn hart, keihard en niet te lui om het goed aan te pakken. Hij staat altijd voor je klaar, is bescheiden en vrijgevig. Het valt op, een bijzondere man. In de 2 jaar dat ik hem ken is hij een goede vriend geworden.


Hij vertelt mij zijn zorgen over zijn familie in Gambia. De grote familie woont gezamenlijk op een eenvoudige compound. Vroeger leefden ze van een stuk land, maar de toenmalige overheid heeft dit van hen afgenomen.  Sommigen hebben een eenvoudig baantje, maar dit brengt nauwelijks iets op. Ze zijn erg arm. Rijst, kleding, pannen, handdoeken, een nieuw matras… allerlei dingen die wij normaal vinden, kunnen zij niet betalen. En, veel erger, hun huis is dringend aan vervanging toe…


Wat zou het mooi zijn als zijn familie zelf inkomen zou kunnen genereren!

Hij deelt zijn grote wens met mij: een personenbusje uit Nederland naar Gambia te sturen en deze als taxi in te zetten voor regelmatige inkomsten. Er is momenteel veel vraag naar dit soort taxi’s bij de lokale bevolking, rijk en arm. De taxichauffeur is al geregeld: Baran, vrachtwagenchauffeur en een goede vriend van de familie, een betrouwbare jongeman (zie foto onderaan).


Maar ja, deze droom kost geld.... en hoe vind je een goede bus die lang mee gaat?


Mijn Audi A3 geeft het eerste zetje! Na 20 jaar rijplezier werd het hoog tijd voor een andere auto. De A3 bracht geen cent meer op, maar als vervuilende diesel heeft de gemeente er, na sloop, €1000 subsidie voor gegeven! De eerste donatie is een feit.


Wat kost zo’n bus? Wij denken aan een bus voor 9 à 11 personen, zoals VW 35 LT of MB Sprinter of een Ford Transit, hiervoor zijn ook onderdelen te krijgen in Gambia. Een bevriende garagehouder zal een geschikte bus zoeken en deze gratis keuren op technische mankementen. Een bus van  goede kwaliteit die nog een poos mee gaat kost ca. €4.000.


Voor het transport gaat hij in een zeecontainer, want los in het schip … daar worden auto’s compleet gestript!

Transport in een zeecontainer,plus invoer in Gambia kost ca. €2.500.


En laten we dan gelijk spullen meesturen die de familie hard nodig heeft: kleding, fietsen, naaimachine, wasmachine etc. en gereedschap voor het huis! Allemaal tweedehands, maar niet alles gratis te vinden.


In totaal benodigd €7000.

 

Helpt u mee de familie van Aladin een Bush-taxi te geven?

Ze zullen u zeer dankbaar zijn!


Misschien weet u geïnteresseerden binnen uw netwerk? Elke donatie is welkom!

Als je bij je donatie €1 fooi geeft aan whydonate, dan betaal je geen 3% maar 1,9% platformkosten.


Samen kunnen we dromen waarmaken die alleen niet lukken!


€ 1.685 van € 6.000
28.1% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.