Anders   

Aangemaakt door :

Stichting GesarFund

Locatie:

, China

Stichting Gesar Fund richt zich op het verlichten van armoede, het stimuleren van onderwijs en het bevorderen van gezondheidszorg in de Tibetaanse Kham en Chenduo regio in de Yushu prefectuur.

GEZONDHEIDSZORG

Bestrijding van Tuberculose (TB) was het eerste Gesar Fund gezondheidsproject (2008). Ten gevolge van de grote aardbeving in april 2010 heeft het Gesar Fund dit project moeten stilleggen daar alle artsen in het gebied door de overheid naar het rampgebied werden gestuurd. Hierop zijn we op zoek gegaan naar een project dat minder inzet van doctoren vroeg en dat is het Hepatitis bestrijdings project geworden.ONDERWIJS

Onderwijs voor kinderen is voor de inwoners van Kham (waaronder Surmang) en Golok geen gewone zaak. Het Gesar Fund sponsort in nauwe samenwerking met Khenpo Tsering, de abt van het Surmang klooster, en de Amerikaanse Könchok Foundation een onderwijsproject voor een wisselend aantal kinderen (100 tot 200). Zij krijgen gedurende tien maanden per jaar onderwijs (zeven dagen per week).FAMILY to FAMILY

Het Family to Family project is voortgekomen uit het Project Armoedebestrijding (dat onmiddelijk na de zware aardbeving van april 2010 werd opgestart) en de actie Controle Bestedingen 2011. Het Family to Family project ondersteunt een groep van de armste nomadenfamilies uit de omgeving van het dorpje Dönda, nabij Yushu.


€ 2.628

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.