Educatie   

Aangemaakt door :

St. El Manguaré

Locatie:

Iquitos, Peru

Onderwijs als middel om de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken. Al meer dan 10 jaar bestrijdt Nederlandse psychologe Yolanthe van de Graaff analfabetisme in de Peruaanse junglestad Iquitos. Haar succesvolle onderwijsprojecten werden in 2020 bruut onderbroken door de uitbraak van het coronavirus. In de afgelegen stad midden in het Amazone woud is er een groot gebrek aan medische voorzieningen. De samenleving is door corona ontwricht.


Yolanthe en haar kleine lokale onderwijsteam hebben een nieuwe aanpak operationeel om de kleuters van het El Manguaré schooltje toch onderwijs te geven: "Creating educational homes". Dit programma faciliteert dat ouders geholpen worden om hun kinderen thuis te stimuleren. In Iquitos is online onderwijs geen optie, dus deze overdrachtelijke onderwijsvorm is in coronatijd de enige werkbare methode.


Het team heeft hulp nodig. Wil jij hen helpen bij dit onderwijsproject? Er zijn veel onderwijsmaterialen nodig voor de kleuters van Iquitos. De 3 leerkrachten werken zich een slag in de rondte om het overdrachtelijke onderwijs mogelijk te maken. De eerste projectresultaten zijn goed. Bijna alle kleuters hebben in 2020 het groep 3 basisschoolniveau. Het werkt dus!


Help jij de ca. 60 kleuters van het El Manguaré-schooltje aan een goede basis? Help jij de leerkrachten om deze leerlingen via ouders te onderwijzen? Ze kunnen elke donatie goed gebruiken voor de benodigde onderwijsmaterialen. Dank!

€ 25

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.