Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Stichting Labourward

Locatie:

Tamale, Ghana

Update 10 september 2021: Beste allemaal, hartelijk bedankt voor de giften, namens alle mensen die verbonden zijn aan het ziekenhuis in Tamale. Het streefbedrag is al gehaald!! Uw giften blijven welkom, want er zijn nog veel materialen nodig in het ziekenhuis. Elke gift zal daaraan besteed worden!


Ik ga naar Ghana.

Eind dit jaar gaat een lang bestaande wens in vervulling. Ik, Eline den Besten mag van oktober tot en met december vrijwilligerswerk doen in Ghana. Dit gaat gebeuren via de stichting Labourward (www.stichtinglabourward.nl). Deze stichting heeft als doel het ondersteunen, verbeteren en veiliger maken van de zorg rondom de zwangerschap en de bevalling in het Central Hospital in Tamale in Ghana. Vanuit mijn achtergrond als kraamverzorgster wil ik proberen een steentje bij te dragen aan het doel van de stichting om zo de vrouwen en pasgeboren baby’s in Ghana te helpen. Op de site is te lezen hoe relevant dat is. En  uiteraard wil ik er zelf natuurlijk ook alles over vertellen.

 

Wij G(h)ana Katwijk.

Waar Eline haar steentje bij gaat dragen, willen wij ons beste beentje voorzetten. Cees Verweij, Christiaan, Arina en Janine den Besten laten Eline niet met lege handen naar Ghana vertrekken. Het ziekenhuis zit dringend verlegen om een Ablatielaser. Door middel van dit apparaat hoeven artsen wonden niet handmatig te hechten en besparen daardoor veel tijd. Dus kunnen zij in kortere tijd meer patiënten helpen en is de kans op complicaties minder groot. Om de Ablatielaser aan te kunnen schaffen, starten we een sponsoractie. In drie dagen tijd (13 tot en met 15 september) willen we 300 kilometer gaan fietsen op twee tandems. We beginnen in Polsbroek en fietsen via de plaatsen Gouda, Hoorn, Almere, Nijkerk en Amersfoort naar Katwijk aan Zee. In deze laatste plaats is de stichting Labourward gevestigd. Daar aangekomen zal een portie Kibbeling er wel in gaan. 

 

Wat kan ik doen? Die vraag zagen we aankomen. Het bedrag wat nodig is om een Ablatielaser aan te kunnen schaffen is circa € 5000,-. Dat is een heel bedrag, maar het zou erg mooi zijn als we dit bij elkaar kunnen fietsen. Niet voor ons, niet voor de prestatie, niet voor Eline, maar omdat het om de vrouwen en hun pasgeboren baby’s gaat. Daarom de vraag aan u en jou om een bijdrage. Uiteraard zijn we u/jou namens de vrouwen en kinderen in Ghana dankbaar voor elke gift.


€ 5.997 van € 5.000
119.9% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.