Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Renaat en Jelle collega's

Locatie:

Brugge, België

Wat als ... je de diagnose ALS krijgt... . Je jouw huis ‘ALS proof’ moet maken. De subsidie mallemolen zeer traag werkt en daarbovenop onzeker is mede het gaat om een degeneratieve ziekte, maar ondertussen tikt de tijd verder. Dan is het Supporting Staf Team nabij! Alvast bedankt voor jouw vriendelijk gebaar. Wij danken u!


Wie is Staf?

Staf, zoon van Camiel en Marie-Anne, broer van Sara en Sofie, echtgenoot van Sofie, vader van Gust en Jef. Staf werkt als verpleegkundige, gespecialiseerd in de acute psychiatrische zorg. Na een welverdiend verlof, augustus 2020, vertelt Staf niet enkel zijn reisverhalen aan de collega’s. Hij vertelt over de gewaarwording van een bizar, raar gevoel ter hoogte van zijn rechterarm. Sinds de zomer 2020 merkt Staf een vorm van krachtverlies op in zijn hand. Staf krijgt een vorm van spiersamentrekkingen over gans zijn lichaam. Veel vragen, veel onduidelijkheden.


Na tal van testen en onderzoeken komt het harde verdict: amyotrofische laterale sclerose, kortweg ALS. Ondertussen blijkt Stafs papa aan dezelfde ziekte te lijden en is hij er begin augustus 2021 aan gestorven. Voor de hele familie en vriendenkring van de ‘Vrielyncks’ een wel heel bittere pil te slikken. Staf doet ondertussen mee aan onderzoeksstudies van de KUL, waar iedereen de hoop stelt dat het degeneratief proces vertraagt of in het beste geval zelfs stopt. Het siert hem hoe altruïstisch hij ook is, want hij doet dit om de wetenschap vooruit te helpen. We zijn nu een goed jaar verder en noodzakelijke woningaanpassingen dringen zich op. Deze kosten heel wat geld en daarvoor doen wij, vrienden-collega’s, een fundraising. Een ernstige spierziekte als ALS kan veel schade aanrichten. Maar wat het niet kan; ALS kan niet de liefde van

naasten wegnemen, ALS kan niet de hoop stukslaan, ALS kan geen vriendschappen vernietigen, ALS kan geen herinneringen onderdrukken, ALS kan niet de vreedzame ziel van Staf binnendringen en het kan zeker zijn spirit niet wegnemen! Mogen we ook op jullie bereidwillige sympathie en steun rekenen? Wij danken u!

€ 23.139 van € 80.000
28.9% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.