Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Elena Yaqubee

Locatie:

, Italy

Charkh Beazn (Whirling) Project,

Help de stem van Afghaanse vrouwen te verheffen

 

INVOERING:

Al vele jaren zijn Afghaanse vrouwen stemloos en gedwongen zich terug te trekken uit de samenleving. Nu de Taliban het overnam, is het leven in Afghanistan dramatisch verslechterd. Vrouwen hebben helemaal geen rechten; ze worden gemarteld en vervolgd; ze kunnen niet worden opgevoed; ze kunnen niet werken; ze kunnen geen kunst maken en ze hebben geen recht op vrije keuzes. Hoeveel vrouwen worden dagelijks geconfronteerd met geweld? Hoeveel stille doden zijn er tot nu toe geweest? Met wie moeten ze hun klachten delen? En hoe kunnen ze hun stem verheffen als ze voortdurend worden vervolgd en met de dood bedreigd?

Wie ik ben:

Mijn naam is Elena Yaqubee en ik kom uit Afghanistan. Ik arriveerde in 2019 met een rubberboot op het eiland Lesbos, Griekenland. Sinds mijn geboorte ben ik nooit gestopt met het nastreven van vrede en waardigheid. Ik heb mijn reis doorzocht van Afghanistan naar Iran, van Iran naar Turkije, van Turkije naar Griekenland, en nu ben ik nog steeds onderweg.

De laatste paar jaar wijd ik me aan muziek en probeer ik mijn gevoelens te uiten door middel van deze magische kunst van vibratie die de kracht heeft om mijn stem te verspreiden, en mijn stem probeert altijd de stemmen van duizenden mensen op deze aarde te weerspiegelen die helaas niet de kracht of de mogelijkheid hebben om zich uit te drukken.

Het eerste nummer dat tijdens mijn persoonlijke ervaringen tot bloei is gekomen, heet "My Dreams Still Fly" (https://youtu.be/z0D-SD1XR5o) en het vertegenwoordigt het leven en de hoop van al diegenen die dag in dag uit proberen hun vrijheid. Dit lied, gecreëerd aan het begin van mijn muzikale reis, leidde tot mijn sterke intentie om altijd te vechten voor mensenrechten.

HET NIEUWE PROJECT

Toen Afghanistan onder de controle van de Taliban kwam, werd ik overweldigd door mijn gedachten en emoties toen ik dacht aan alle mensen die in mijn land woonden, vooral de vrouwen. Ik kon niet stoppen met het zien van de droevige en teleurstellende gezichten van de mensen die probeerden weg te rennen. Ze hebben de afgelopen twintig jaar met veel ontberingen te maken gehad om hun vrijheid en gelijkheid te krijgen, maar alles werd afgebroken en ze zijn allemaal teruggegaan naar duisternis. Hun pijn is mijn pijn. We zijn getuige van het feit dat veel Afghaanse vrouwen elke dag hun stem verheffen in de straten van Afghanistan en we zouden moeten helpen om hun stem te verheffen waar we ook zijn en samen solidair te zijn. Als we niet wakker worden, zullen de nachtmerries doorgaan.

We zijn allemaal met elkaar verbonden en we kunnen niet stil blijven bij al deze onrechtvaardigheden. Om deze reden besloot ik me te wijden aan dit nieuwe muzikale project dat Charkh Bezan heet .

Charkh Bezan betekent wervelen. Het lied beschrijft een vrouw die in haar prachtige Afghaanse handgemaakte jurk ronddraait in de straten van de verwoeste stad die wordt verstikt door het macabere. Hoe vernederend is het om gebukt te gaan onder de last van onderdrukking en onderdrukking.

Charkh Bezan is niet zomaar een eenvoudig lied, maar in werkelijkheid is het een echte campagne voor de universele rechten van alle mensen in deze wereld, en in het bijzonder voor de rechten van alle onderdrukte vrouwen in oorlogslanden.

Dit nummer is het begin van een zeer ambitieuze missie. Zodra het nummer is geschreven en opgenomen, zijn we van plan een theaterstuk te maken dat zal uitgroeien tot een muziekvideo. Dit project, dat kunst nauw met elkaar verbindt, omvat muziek, poëzie, theater, dans, kostuumontwerp en ambachten.

Met financiële steun en donaties van crowdfunding steunen we de muzikanten, artiesten en de opnamestudio.

Het meest opwindende deel van dit project is dat zodra we met het uitvoeringsaspect beginnen, de kostuums en artistieke accessoires direct in Afghanistan zullen worden geproduceerd en gekocht, zodat dit de eerste directe steun aan gezinnen in nood zal zijn.

DOELEN VAN HET PROJECT

Het doel van dit project is om de stem voor gerechtigheid te verheffen en een zaadje van hoop te verspreiden door middel van muziek en kunst. De opbrengst van het project zal worden geschonken aan gezinnen in Afghanistan die momenteel in armoede leven. De steun zal vooral gericht zijn op het verstrekken van voedsel, medicijnen en kleding. Daarnaast zal getracht worden het onderwijs te financieren van enkele vrouwen die vanwege financiële problemen helaas geen toegang hebben tot studies.

WAAROM HEB IK FONDSEN NODIG?

Ik wil heel graag zeggen dat ik zo dankbaar ben voor alle mensen die me tot nu toe in mijn leven hebben gesteund. Ik heb nog steeds uw steun en donatie nodig die mij kunnen helpen om verder te gaan met dit project. Door uw steun en uw aanwezigheid zal ik ook meer ondersteunend zijn voor anderen. We zijn ons ervan bewust dat sommige delen van de wereld worden bedekt door onrecht en onmenselijk leven, maar toch hebben we mensen die op zoek zijn naar vrede en vrijheid. De mens is een cirkel die altijd met elkaar verbonden is. Mensen moeten elkaar steunen en begrijpen. Vandaag, als je me kunt steunen, morgen zal ik anderen steunen, het is als een communicatiebrug die we niet zullen breken en we zullen hem sterker maken.

Om zo'n project te creëren en het met waardigheid te doen, moeten we onvermijdelijk kosten maken, vooral in het creatieproces waarbij verschillende professionals zullen worden betrokken, zoals:

1. Kosten voor de muzikanten die het nummer opnemen. Ik besloot de muziek in een live studio op te nemen, zodat we kunnen profiteren van de spontane interactie die ontstaat als muzikanten samen spelen. De bedoeling is om de muziek op te nemen met een professionele band bestaande uit twee gitaristen , een drummer , een percussionist (tabla), een bassist en een saxofonist .

2. Kosten voor de geluidstechnicus (opnemen en mixen), en de huur van de opnamestudio (voor repetities en opname)

3. Kosten voor professionele acteurs en dansers.

 

4. Kosten voor de videograaf en editor.

5. Uitgaven voor kleermakers en ambachtslieden (het maken van traditionele Afghaanse kleding en sieraden).

6. Andere kosten zijn onder meer de voorbereiding van de set , het transport en de onkostenvergoeding van alle deelnemers.

ONTWIKKELINGEN

We kunnen het project indelen in 3 verschillende fasen die natuurlijk nauw met elkaar verbonden zijn:

1. EERSTE STAP: MUZIEK

• Muzikale compositie

• Betrokkenheid van muzikanten en aankopen van etnische instrumenten

• Repetitie

• Opname- en mixfase

2. TWEEDE STAP: THEATER EN DANS

-

• Sets maken

• Betrokkenheid van acteurs en dansers

• Repetitie

3. DERDE STAP: MAATWERK EN ARTISANSCHAP

• Betrokkenheid van Afghaanse kleermakers en ambachtslieden

• Creatie van alle producten

4. VIERDE STAP: VIDEO

• locatie scouting

• set voorbereiding

• Video opnemen en bewerken€ 25 van € 4.000
0.6% gefinancierd
69 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.