Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

Elena Yaqubee

Locatie:

, Italy

Charkh Beazn (Whirling) Project,

Help de stem van Afghaanse vrouwen te verheffen

 

INVOERING:


Mijn naam is Elena Yaqubee en ik kom uit Afghanistan. Ik verliet mijn moederland om de vrede, vrijheid en waardigheid te voelen zoals andere mensen in de wereld. Toen ik in Afghanistan was, was de situatie zo moeilijk voor alle mensen in Afghanistan, vooral vrouwen, maar helaas is het nu erger dan voorheen voor alle vrouwen. Ik heb in mijn leven constant gevochten voor mijn rechten. Ik heb ervoor gekozen om een muzikant en een onafhankelijke vrouw te zijn, wat een moeilijke keuze is voor een vrouw in een land als Afghanistan. De conservatieve levensstijl in mijn cultuur lijdt onder elke vrouw in Afghanistan. Ik werd in mijn leven al genoeg gemarteld toen ze onderscheid maakten tussen geslachten en ze de vrijheid van vrouwen namen.


Nadat ik mijn land had verlaten, moest ik een nieuwe reis in mijn leven beginnen die (Refuge Life) wordt genoemd. Ik arriveerde in 2019 op het eiland Lesbos, Griekenland op een rubberboot. Ik heb mijn reis doorzocht van Afghanistan naar Iran, van Iran naar Turkije, van Turkije naar Griekenland, en nu ben ik nog steeds onderweg. De laatste paar jaar wijd ik me aan muziek en probeer ik mijn gevoelens te uiten door middel van deze magische kunst van vibratie die de kracht heeft om mijn stem te verspreiden, en mijn stem probeert altijd de stemmen van duizenden mensen op deze aarde te weerspiegelen die helaas niet de kracht of de mogelijkheid hebben om zich uit te drukken.


Ik heb al drie nummers geschreven, Peace, My Dream Still Fly en Let's Go to Kabul. Het eerste nummer dat tijdens mijn persoonlijke ervaringen tot bloei is gekomen, heet "My Dreams Still Fly" (https://youtu.be/z0D-SD1XR5o) en het vertegenwoordigt het leven en de hoop van al diegenen die dag in dag uit proberen hun vrijheid. Dit lied, gecreëerd aan het begin van mijn muzikale reis, leidde tot mijn sterke intentie om te vechten voor mensenrechten.

Ik wil een professionele muzikant en componist worden. Muziek is een van de krachtige manieren om hoop in de wereld te brengen. Tegelijkertijd wil ik een activist zijn via een project dat mensenrechten, vluchtelingenrechten en vrouwenrechten omvat in de komende toekomst. Mijn droom is om samen vrijuit te zingen op een podium in Kabul, Afghanistan voor vrouwen. Mijn droom is om in Afghanistan muziek te leren aan andere vrouwen die op dit moment verboden zijn.

Mijn droom is dat Afghaanse vrouwen op een dag in hun leven de schoonheid van vrijheid zullen voelen. Mijn droom is... Een Verenigde Wereld.


HET PROJECT:


We hebben de afgelopen twintig jaar veel ontberingen doorgemaakt om onze vrijheid te krijgen, maar alles werd afgebroken en allemaal zijn we teruggegaan naar de duisternis in Afghanistan. We zijn ons ervan bewust dat Afghaanse vrouwen al jaren stemloos zijn en gedwongen zijn zich terug te trekken uit de samenleving. Nu de Taliban het overnam, is het leven in Afghanistan dramatisch verslechterd. Vrouwen hebben helemaal geen rechten; ze worden gemarteld en vervolgd; ze kunnen niet worden opgevoed; ze kunnen niet werken; ze kunnen geen kunst maken en ze hebben geen recht op vrije keuzes. Hoeveel vrouwen worden dagelijks geconfronteerd met geweld? Hoeveel stille doden zijn er tot nu toe geweest? Met wie moeten ze hun klachten delen? En hoe kunnen ze hun stem verheffen als ze voortdurend worden vervolgd en met de dood bedreigd? Hoe vernederend is het om gebukt te gaan onder de last van onderdrukking en onderdrukking.

Muziek kan het pijnlijke verhaal van de mensheid vertellen om hun verhaal te delen via de instrumenten en harmonie. Ik besloot me te wijden aan dit nieuwe muzikale project dat Charkh Bezan heet . Charkh Bezan betekent wervelen. Het lied beschrijft een vrouw die in haar prachtige Afghaanse handgemaakte jurk ronddraait in de straten van de verwoeste stad die verstikt is. Charkh Bezan is niet zomaar een eenvoudig lied, maar in werkelijkheid is het een echte campagne voor de universele rechten van alle mensen in deze wereld, in het bijzonder voor de rechten van alle onderdrukte vrouwen in oorlogslanden.

Dit nummer is het begin van een zeer ambitieuze missie. Zodra het nummer is geschreven en opgenomen, zijn we van plan een theaterstuk te maken dat zal uitgroeien tot een muziekvideo. Dit project, dat kunst nauw met elkaar verbindt, omvat muziek, poëzie, theater, dans, kostuumontwerp en ambachten. Met financiële steun en donaties van crowdfunding steunen we de muzikanten, artiesten en de opnamestudio. Het meest opwindende deel van dit project is dat zodra we met het uitvoeringsaspect beginnen, de kostuums en artistieke accessoires direct in Afghanistan zullen worden geproduceerd en gekocht, zodat dit de eerste directe steun aan gezinnen in nood zal zijn.


DOELEN VAN HET PROJECT:


Het doel van dit project is om de stem voor gerechtigheid te verheffen en een zaadje van hoop te verspreiden door middel van muziek en kunst. De opbrengst van het project zal worden geschonken aan gezinnen in Afghanistan die momenteel in armoede leven. De steun zal vooral gericht zijn op het verstrekken van voedsel, medicijnen en kleding. Daarnaast zal getracht worden het onderwijs te financieren van enkele vrouwen die vanwege financiële problemen helaas geen toegang hebben tot studies.


WAAROM HEB IK FONDSEN NODIG?

Om het project te creëren en het met waardigheid te doen, moeten we onvermijdelijk kosten maken, vooral in het creatieproces waarbij verschillende professionals zullen worden betrokken, zoals:

1. Kosten voor de muzikanten die het nummer opnemen. Ik besloot de muziek in een live studio op te nemen, zodat we kunnen profiteren van de spontane interactie die ontstaat als muzikanten samen spelen. De bedoeling is om de muziek op te nemen met een professionele band bestaande uit twee gitaristen , een drummer , een percussionist (tabla), een bassist en een saxofonist .

2. Kosten voor de geluidstechnicus (opnemen en mixen), en de huur van de opnamestudio (voor repetities en opname)

3. Kosten voor professionele acteurs en dansers.

 

4. Kosten voor de videograaf en editor.

5. Uitgaven voor kleermakers en ambachtslieden (het maken van traditionele Afghaanse kleding en sieraden).


ONTWIKKELINGEN:


We kunnen het project indelen in 3 verschillende fasen die natuurlijk nauw met elkaar verbonden zijn:

1. EERSTE STAP: MUZIEK

• Muzikale compositie

• Betrokkenheid van muzikanten en aankopen van etnische instrumenten

• Repetitie

• Opname- en mixfase

2. TWEEDE STAP: THEATER EN DANS

-

• Sets maken

• Betrokkenheid van acteurs en dansers

• Repetitie

3. DERDE STAP: MAATWERK EN ARTISANSCHAP

• Betrokkenheid van Afghaanse kleermakers en ambachtslieden

• Creatie van alle producten

4. VIERDE STAP: VIDEO

• locatie scouting

• set voorbereiding

• Video opnemen en bewerken

Ik ben dankbaar voor alle mensen die me tot nu toe in mijn leven hebben gesteund. Ik heb nog steeds uw steun en donatie nodig die mij kunnen helpen om verder te gaan met dit project. Sommige delen van de wereld zijn bedekt met onrecht en onmenselijk leven, maar we hebben nog steeds hoop en dromen op zoek naar vrede. De aarde waarin we allemaal leven, is een cirkel van menselijke communicatie die ons kan verbinden door samen te zijn.

€ 25 van € 4.000
0.6% gefinancierd
64 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.