Natuur & milieu   

Aangemaakt door :

Red Het Sterrebos

Locatie:

Born, Nederland

Het Sterrebos is een klein, rustig, verwilderd bos bij Born in Limburg. Het bos is in de 18e eeuw aangeplant als houthakbos voor het rijksmonumentale Kasteel Wolfrath. Veel van de bomen zijn al 200 jaar oud. Het bos is afgelegen en biedt daarom een veilige plek voor reeën, dassen, vleermuizen en broedvogels. 


Maar als het aan VDL Nedcar en de Provincie Limburg ligt, dan wordt meer dan de helft van het Sterrebos binnenkort gekapt. Volgens hen moet het Sterrebos wijken voor de uitbreiding van de autofabriek. Een oud bos kappen temidden van een klimaat- en milieucrisis vinden wij volstrekt onverantwoord! We moeten werken aan een toekomst waar ruimte is voor duurzame banen én oude bossen! Daarom komen wij in actie en we kunnen daarbij alle steun gebruiken.


Donaties worden gebruikt voor het organiseren van demonstraties, acties en informatieverspreiding en communicatiematerialen zoals flyers en video’s. Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom! We kunnen dit niet zonder jullie steun. 


*Note: Donaties die niet worden besteed voor behoud van het Sterrebos - omdat het bos gekapt of tijdig gered wordt - zullen worden gedoneerd aan andere bosbeschermingsgroepen in Nederland of Europa. 

€ 12.557
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.