Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

QuaRijn De Koekoek

Locatie:

Veenendaal, Nederland

Helpt u/jij ons aan een dementievriendelijke tuin? De kans is groot dat u in de afgelopen maanden zelf heeft ervaren wat het is om niet naar buiten te kunnen/mogen gaan. Iets wat voorheen vanzelfsprekend was kan of mag ineens niet meer. De Koekoek is een kleinschalige woonvorm voor ouderen met een verpleeghuisindicatie waarbij de diagnose dementie gesteld is. Bewoners van De Koekoek kunnen door corona niet zoveel naar buiten als ze zouden willen. Daarom hebben we een tijdelijke pop-up tuin gemaakt op de parkeerplaats maar een fijne dementievriendelijke tuin zou het welzijn van de bewoners zeer vergroten.


Onze droom is om voor bewoners van De Koekoek, bij de woning, een mooie dementievriendelijke tuin te realiseren. Het betreft een onderhoudsvriendelijke tuin die rolstoelvriendelijk is met zon en schaduw. Bewoners kunnen zo met elkaar en/of naasten veilig buiten tijd doorbrengen. Genieten van de geluiden, geuren, kleuren, bloemen en lekker bewegen.


Een tuin die speciaal wordt aangelegd voor mensen met dementie bevat elementen die zowel rust geven als activeren en de zintuigen prikkelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan beweegapparaten, verhoogde bloembakken met onder andere kruidenplanten, een waterelement en vogelhuisjes. Ook zullen er bankjes en zitjes komen. Een essentieel onderdeel bij deze tuin is veiligheid. Een voorbeeld hiervan is een omheining waardoor de bewoners die veelal een vorm van dementie hebben niet uit de tuin kunnen lopen en kunnen verdwalen. Belangrijk hierbij is dat het een omheining is die als prettig ervaren wordt en niet als een hoog hekwerk waarbij men zich opgesloten voelt.


Om dit alles te kunnen realiseren is geld nodig. We hebben al fondsen aangeschreven en houden verschillende acties zoals het verkopen van stroopwafels. Met name het een veilige en prettige omheining is erg kostbaar. Daarom hebben we besloten om ook deze crowdfunding op te zetten om onze droom werkelijkheid te laten worden!

€ 2.428 van € 10.000
24.3% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.