Maatschappij   

Aangemaakt door :

Mama Yo, kookt voor Jou!

Locatie:

Beiroet, Libanon

Op 4 augustus werd Beirut opgeschrikt en verwoest door een enorme explosie bij de haven. Een groot stadsdeel is verwoest. Doden, gewonden en veel mensen zijn nu dakloos. Michel Samaan vriend en pop up Kok bij Mama Yo is in Beirut en samen met vrienden hebben zij een Public kitchen begonnen. Er is honger.

Lieve mensen,


Mijn hart huilt. Onze vriend en ontzettend lief mens is sinds de lockdown in Libanon. Hij was eventjes op familie bezoek en kon niet meer terug naar Frankrijk waar zijn bedrijf gevestigd is. Vanuit Libanon zette hij geduldig zijn werkzaamheden voort en is hij zelfs tot over z`n oren verliefd geworden op een meisje uit Duitsland die in Beirut was voor haar studie. Tot dat er een enorme explosie was op 4 augustus jl.. Sinds die datum is hij met zijn vrienden en vriendin bezig geweest met mensen te helpen die dakloos zijn geworden. Momenteel is er een ware humanitaire ramp gaande waar de plaatselijke regering zijn ogen voor sluit en hebben mensen honger. Michel is samen met zijn vrienden een public kitchen begonnen en deelt maaltijden uit. Dit ging de eerste weken goed maar nu dat de regering weer een lockdown heeft aangekondigd en zijn eigen middelen op beginnen te raken zijn ze afhankelijk van donaties.


Ik heb mij suf geprakkiseerd wat wij bij Mama Yo voor onze vriend konden doen. We zullen regelmatig Libanese hapjes en maaltijden aanbieden waarvan de opbrengst naar de Public Kitchen van Michel zal gaan. Ook hebben we deze donatie site in het leven geroepen zodat er ook deze manier ingezameld kan worden. Wij zorgen ervoor dat het geld op de juiste plek terecht komt. Michel houd ons op de hoogte van de ontwikkelingen daar.


Help jij ook mee?


Super lief!


Yovanka (Mama Yo Kookt voor jou Zeist)

€ 795

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.