Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

De Ponyfarm 4000

Locatie:

Nijkerk, Nederland

Er zijn veel jonge kinderen en jongeren met een beperking, authisme of gedragsproblemen, die niet meer de juiste zorg kunnen ontvangen of niet meer goed passen in een klasikale leeromgeving. Voor deze groep willen we graag hulp bieden doormiddel van een rustig en vertrouwde omgeving waarin ze de tijd en begeleiding krijgen om zich te ontwikkelen en zelfvertrouwen weer terug komt en groeit, op eigen tempo en manier. Doel is om ze vertrouwen, zelfzekerheid te laten ontwikkeling met als doel om weer terug te keren naar school of een vervolg plek en daardoor gewaardeerd worden om wie ze zijn. Er zijn te veel jongeren die deze kans niet krijgen in onze huidige regelgeving en/of maatschappij. Daarom willen wij in de omgeving van Nijkerk/Putten een Ponyfarm zorg boerderij starten.


Daarom zoeken wij financiele ondersteunig en een locatie om samen dit mogelijk te maken. We hebben dit concept gezien in Tilburg en waren erg onder de indruk hoe de jongeren, plezier hadden en gelukkig waren en zich veilig voelde in vertrouwde omgeving, pony's en andere dieren verzorgden.


Momenteel zijn we op zoek naar een locatie om het onderstaand activiteiten te kunnen bieden:


De Ponyfarm biedt kindvriendelijke kinderprojecten. Deze projecten bieden educatie, spel en beleving in de omgeving van De Ponyfarm. Zowel op het gebied van recreatie, educatie, zorg en onderwijs. Projecten die door kinderen en jongvolwassenen, onder begeleiding van professionele begeleiding, voor kinderen worden samengesteld en georganiseerd.


De Ponyfarm organiseert voor alle kinderen, met of zonder zorgaandacht, begeleiding, activiteiten en droomwensen. Dit alles om hen een zo vreugde- en belevenisvolle dag te bezorgen. De activiteiten vinden altijd plaats in het buitengebied van een stad of dorp. Daarnaast richt De Ponyfarm zich ook op scholen, instellingen en organisaties die zich direct of indirect bezighouden of zich inzetten voor het verbeteren van het welzijn van kinderen of het begeleiden van kinderen in bijzondere omstandigheden.


De Ponyfarm ontwikkelt activiteiten die georganiseerd worden op haar buitenlocatie of op een vakantielocatie. Op beide locaties kunnen kinderen aan de volgende belevenisvolle activiteiten deelnemen:  het leren omgaan met pony’s en andere boerderijdieren  het verzorgen van de pony’s en de boerderijdieren  ponywandelen of ponyrijden  diverse workshops: leren omgaan met de pony, ponyverzorging, pony leren optuigen of ponyrijden  Speurtochten en excursies naar boerderijdieren op het platteland of avontuurlijk ontdekken van de natuur en de velden  educatieve boerderij- of natuurtocht per huifkar door de omgeving  samen spelen in het bos (klimmen, klauteren en hutten bouwen)  avontuurlijke speurtochten op het platteland of in de natuur (agrarische of natuurbeleving)  brood of pannenkoeken bakken, knutselen, pottenbakken, schilderen, kookworkshop, hoefijzer versieren, kettingen maken, etc.  organiseren van of meedoen met een ponyfeestje  meehelpen op De Ponyfarm

€ 25 van € 50.000
0.1% gefinancierd
94 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.