Mensenrechten   

Aangemaakt door :

Peace Brigades International - The Netherlands

Locatie:

Utrecht, Nederland

Opkomen voor mensenrechten en het milieu mag niet levensbedreigend zijn! Elke dag worden er mensenrechtenverdedigers gedood en wordt hun leven bedreigd. Deze mensen zetten hun op het spel om te vechten voor principes die wij in Nederland vaak als vanzelfsprekend beschouwen.


Of ze nu vechten voor sociale gelijkheid, rechtvaardigheid, of milieu- en inheemse rechten, we moeten hun visie op de toekomst beschermen. PBI zendt vrijwilligers vanuit de hele wereld naar conflictgebieden om bedreigde mensenrechtenverdedigers te beschermen. PBI werkt aan geweldloze conflictoplossing door vrijwilligers te werven, op te leiden en in te zetten als beschermers van mensenrechtenverdedigers. PBI creëert zo Space for Peace waardoor mensenrechtenverdedigers zelf op een veilige manier aan een betere toekomst kunnen werken.


En..

2021 is een bijzonder jaar voor Peace Brigades International, het is ons 40-jarig jubileum!


Om deze belangrijke mijlpaal in onze geschiedenis te vieren, creëren we een jaar lang een inzamelingsactie om onze capaciteit te versterken om steun te bieden aan bedreigde mensenrechtenverdedigers en sociale leiders in de landen waar we actief zijn.


Met jouw steun kunnen we ervoor zorgen dat PBI nog vele jaren ruimte kan maken voor vrede en we sociale leiders en mensenrechtenverdedigers kunnen beschermen, wiens werk deze wereld een betere, rechtvaardigere plek maakt. PBI Nederland besteedt haar donaties aan werving, training en uitzending van vrijwilligers, ondersteuning van landenprojecten, activering van het steunnetwerk en aan voorlichting. 


Wat we kunnen bereiken met de volgende geldbedragen:

  • €75: Bezoek aan een kantoor van een mensenrechtenorganisatie in Guatemala om de bescherming
 van PBI zichtbaar te maken voor de omgeving.
  • €100: 24 uur begeleiding aan een ernstig en/of acuut bedreigde mensenrechtenverdediger.
  • €200: Een week fysieke aanwezigheid in een vredesgemeenschap in Colombia.
  • €500: Bezoek van een Mexicaanse mensenrechtenverdediger om aandacht te vragen voor de
 bedreigingen tegen hem/haar en een oproep tot steun te doen aan de Nederlandse regering. 


Als je onze visie deelt van een wereld waar individuen en gemeenschappen hun fundamentele mensenrechten kunnen verdedigen zonder angst voor geweld, steun ons dan om verdedigers te beschermen door een donatie te doen aan onze campagne en vier deze 40 jarige mijlpaal met ons!


Bedankt voor je steun en solidariteit!


€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.