Mensenrechten   

Aangemaakt door :

Alex Sokolovski

Locatie:

, Belarus

Mijn naam is Alex. Ik ben een voormalig contractant uit Wit-Rusland. In augustus 2020 heb ik de beslissing genomen om mijn commissie neer te leggen als een teken van onenigheid met de waanzin van de strijdkrachten en Aleksandr Loekasjenko en sindsdien ben ik actief betrokken in gecentraliseerde en gedecentraliseerde vormen van protest: marsen, deelname aan werfchats, enz. Ik werd ooit vastgehouden en geslagen door de oproerpolitie en een maand in de gevangenis gezet waar de omstandigheden op zijn minst verschrikkelijk zijn. Vanaf het begin van de protesten en tot op de dag van vandaag word ik achtervolgd door het "Vietnam-syndroom": hoewel ik niet heb deelgenomen aan de wreedheden, voel ik me schuldig over de wreedheden die zijn begaan door de veiligheidstroepen.

Een maand geleden nam ik spontaan de beslissing om Wit-Rusland te verlaten. Vroeger probeerde ik er niet eens aan te denken, omdat ik te veel van Wit-Rusland hou. Mijn laatste strohalm was de oorlog in Oekraïne en de feitelijke bezetting door het Russische leger van het grondgebied van het land. Ik realiseerde me dat ik er op dit moment alles aan had gedaan om verandering teweeg te brengen. In dezelfde periode kondigde mijn vriendin haar verhuizing naar Polen aan om te studeren, wat mijn beslissing om te verhuizen alleen maar bevestigde. Maar vanaf het moment dat ik stopte als militair was het zo moeilijk om een geschikte baan te vinden in mijn land, dus daarom vraag ik om me te helpen. Ik wil me herinneren wat het betekent om vrij te ademen met mijn borst. Ik wil mijn leven voelen als een jong persoon die nog in staat is om geluk en optimisme te voelen. Sinds twee jaar komen deze gevoelens mij niet bekend voor. Ik weet zeker dat ik Wit-Russen kan helpen terwijl ik in het buitenland ben.

€ 0 van € 5.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.