Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Anja Soucek

Locatie:

Arusha, Tansania

Hallo & Habani uit Tanzania :)

Mijn naam is Anja, ik ben 26 jaar oud en ik heb besloten om vrijwilligerswerk te doen in Arusha en kinderen in nood te helpen.


Gily's Daycare is een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal voor kinderen van 9 maanden tot 6 jaar, opgericht in 2019 door Gilbert Peter Lasway. Het biedt op leeftijd afgestemde zorg voor kinderen van wie het gezin uit moeilijke economische en privéomstandigheden komt. De meeste ouders of wettelijke voogden van de kinderen kunnen geen vergoedingen betalen voor de faciliteit en daarom zorgen donaties en internationale sponsorprogramma's ervoor dat de kinderen adequate zorg, onderwijs, voedsel en gezondheidszorg krijgen ondanks hun moeilijke levensomstandigheden.


Achtergrond: In Tanzania is er geen openbare kinderopvang voor kinderen onder de 6 jaar. Als gevolg hiervan zijn veel ouders genoodzaakt hun kinderen alleen of bij buren achter te laten terwijl ze werken of werk zoeken. Het risico is groot dat de kinderen naar weeshuizen worden gebracht door hun wanhopige families, die hopen dat dit zal leiden tot beter onderwijs en betere zorg.


Wat hebben we tot nu toe bereikt?

Gilys Daycare zorgt nu voor meer dan 80 kinderen. Tot nu toe hebben de donaties het mogelijk gemaakt om drinkwater te laten lopen, een speeltuin te bouwen en lesmateriaal te verstrekken. Bovendien is het nu genoeg voor één warme maaltijd per dag. Er wordt momenteel gewerkt aan een ander gebouw.


Met mijn persoonlijke oproep voor donaties wil ik de allerkleinsten in staat stellen om met speelgoed en leermiddelen te spelen, nieuwe kleren te kopen en elke dag voor verse groenten en fruit te zorgen.


€ 0

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.