Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

Lonneke Training & Instructie / Spikkel Ponyverhuur

Locatie:

Zeist, Nederland

Hoi! Ik ben Lonneke, een 32 jarige enthousiasteling met een passie voor paarden. Ik begon dan ook al jong op de manege, en al snel volgden verzorgpaarden, paardrijvakanties, bijbaantjes op stallen, en een eigen paard en pony waarmee ik ook ben begonnen met lesgeven (incl. begeleiden bij: angst, onzekerheid, spanning, autisme, lichamelijke beperking enz). Zelf ben ik gediagnosticeerd met hEDS (Hypermobiele type van het Ehlers-Danlos Syndroom) wat erin resulteerde dat ik het zwaardere werk heb moeten opgeven, en dat ik icm een burn-out in de WAJONG terecht ben gekomen. Ik heb verschillende revalidatie trajecten gevolgd, en in die periode heb ik ook de aangepaste paardensport (para sport) en equitherapie / paarden coaching ontdekt. In de tijden dat ik het zwaar had heeft het bezig zijn met paarden mij er zowel fysiek als mentaal altijd doorheen geholpen, en de wens om daar meer mee te doen groeide. Dus heb ik vorig jaar mijn ORUN 2 Aspirant Instructeurs diploma gehaald, ben ik (in samenwerking met het UWV) voor mijzelf begonnen als ZZP'er, en volg ik nu de opleiding tot Ruitercoach.


Ik ben van mening dat het bezig zijn met paarden grote therapeutische waarde heeft. Ik weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn als je niet alles als vanzelfsprekend meekrijgt in het leven, en meer tegenslag lijkt te ervaren dan kansen en mogelijkheden. Daarom wil ik me juist richten op de mensen; die niet alles van huis uit meekrijgen, geen geld hebben voor een paard of veel dure lessen, of om bijv. hun kind paardrijlessen of een pony kinderfeestje te kunnen bieden. Mensen die depressief zijn, en profijt zouden kunnen hebben aan de omgang met een dier dat feilloos spiegelt maar nooit oordeelt. Mensen die eenzaam zijn, bijv. ouderen of mensen met een beperking die niet thuis wonen, en zelfs kinderen die ziek zijn, of op begraafplaatsen, die troost kunnen ervaren van een knuffelpony bezoekje. Ik wil er voor al deze mensen en kinderen zijn die er in de reguliere (paarden)wereld buiten vallen/vergeten worden... Daarom bied ik zowel dmv instructie en coaching, als met mijn ponyverhuur, kleinschalig en persoonlijke aanpak met een therapeutische grondslag voor een minimale prijs, en kom ik dus ook op locatie. Er hangt dus ook een groot sociaal maatschappelijk aspect aan wat ik doe.


Echter is hier uiteraard geld voor nodig. Denk aan oa in de eerste plaats aan veilig materiaal en vervoer om deze bezoekjes te kunnen blijven realiseren. Iets wat voor mij met mijn Wajong en de geringe inkomsten als ZZPér tot nu toe een enorme uitdaging is; daarin heeft ook bij mij de corona crisis nog eens een extra rol gespeeld in het wegvallen van veel lessen, ponyfeestjes en zorgbezoeken. Daarom doe ik een beroep op u. Ik weet dat er al genoeg aanbod is van instructeurs in de paardensport, maar ik richt mij voornamelijk op het coach en zorg vlak en wil daarin het verschil maken. Vind u net als ik dat zeker in deze tijd van afzondering en eenzaamheid het bezoek van een knuffelpony veel ouderen en kinderen goed kan doen?! Help mij dan mee om zoveel mogelijk mensen te bereiken door een donatie te doen voor mijn bedrijf. Ik weet als geen ander wat voor verschil dit kan maken in iemands leven, en kan me dus ook als geen ander inleven. Dat maakt mij DE aangewezen persoon voor dit werk. Help mij om anderen te kunnen helpen! Mijn dank is groot!

€ 685 van € 1.000
68.5% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.