Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

Endre & Graham

Locatie:

Jinja, Uganda

Steun Endre en Graham's inspanning op 19 juni 2021 om meer dan 300 mijl (bijna 500 km) in EEN DAG langs het Pieterpad in Nederland te fietsen om bewustzijn en ondersteuning te creëren voor de rehabilitatie van hiv-positieve en ondervoede kinderen van OMOANA House, Oeganda.

AL UW DONATIES GAAN DIRECT NAAR HET OMOANA HUIS!

WAT IS OMOANA HUIS?

Het doel van Omoana House is om hiv-positieve en/of ondervoede kinderen te rehabiliteren, te re-integreren in hun gemeenschap en hen perspectieven te geven voor een zelfvoorzienende toekomst.


Er zijn momenteel 190.000 hiv-positieve kinderen in Oeganda . Ze worden heel vaak achtergelaten bij hun grootouders of zieke ouders die erg zwak zijn en op een gegeven moment niet in staat zijn om de zorg en aandacht te bieden die de kinderen nodig hebben.


Omoana House werkt samen met St.Francis Health Care Services, een Oegandese organisatie die zich richt op hiv/aids.

In Omoana House krijgen kinderen speciale zorg voor een periode van 3 maanden tot een jaar . Een medisch team bestaande uit een arts, verpleegkundigen en een voedingsdeskundige biedt hen speciale zorg. Ook krijgen ze psychosociale begeleiding van de maatschappelijk werker en de begeleiders van de St.Francis Health Care Services. Als kinderen gezond genoeg zijn, gaan ze naar een nabijgelegen school.


Zodra hun toestand stabiliseert, keren ze terug naar hun gemeenschappen. Ook na hun thuiskomst worden hun medische en sociale situaties nog steeds nauwlettend gevolgd. De gemeenschap is gesensibiliseerd over kwesties die verband houden met HIV/AIDS om ervoor te zorgen dat de kinderen worden verwelkomd zoals elk ander individu. Hun schoolgeld wordt op termijn betaald door OMOANA.


https://www.omoana.org/asso/en/onze-projecten/kinderopvang/omoana-huis

(het linkadres is om veiligheidsredenen niet aanklikbaar. Kopieer het adres en plak/go in je nieuwe browservenster)


WAT IS ALLEEN FIETSEN?

Sinds 2016 organiseert Endre met een sterk partnerschap met NoMoreWalking (www.nomorewalking.ch) en Metadrasi (www.metadrasi.org) elk jaar een fietstocht om fondsen te werven en bewustzijn te creëren voor de niet-begeleide vluchtelingenkinderen in Griekenland.


Graham was een belangrijke rijder en topfondsenwerver in drie tours sinds 2016.


Na het eerste jaar Amsterdam-Londen-Amsterdam te hebben gereden met een groep van 20 fietsers, nam het initiatief een hoge vlucht en werd het uitgebreid met Runners and Hikers. Bij de jaarlijkse actie waren meer dan 150 mensen betrokken en werden onvoorwaardelijke fondsen voor METAdrasi opgehaald om hun zorg en activiteiten voor de niet-begeleide vluchtelingenkinderen te ontwikkelen.


Vorig jaar ging Just Cycling vanwege de pandemie Solo. Endre reed alleen en zonder ondersteuning 1.700 km helemaal van Hongarije naar Nederland in 10 dagen en haalde bijna 10k euro op voor Omoana House.


www.justcycling.ch staat ook open voor donaties voor deze rit van dit jaar

(het linkadres is om veiligheidsredenen niet aanklikbaar. Kopieer het adres en plak/go in je nieuwe browservenster)


WAT IS GEWOON FIETSEN 2021 DUO?

Hoewel het organiseren van groepsritten nog steeds moeilijk is, gaan we door met het Just Cycling-initiatief om mensen in nood te ondersteunen . We houden vast aan onze principes - de focus op kinderen, het doel om directe impact te maken, de overdracht van alle fondsen naar mensen in nood (geen kosten afgetrokken van donaties), het gebruik van sport om gemeenschappen te betrekken bij het vergroten van het bewustzijn. Ons eerste initiatief in 2021 is dus een inspanning van DUO om het OMOANA HOUSE in Oeganda te ondersteunen.


Graham en Endre proberen in het weekend van 19-20 juni 2021 samen meer dan 300 mijl (bijna 500 kilometer) op EEN dag te fietsen . De route (zie onderstaande foto) loopt langs het zogenaamde Pieterpad, van oorsprong een lange afstandswandelroute in Nederland. Het pad loopt 498 kilometer (309 mijl) van Pieterburen, in het noorden van Groningen, zuidwaarts door het oosten van Nederland om net ten zuiden van Maastricht te eindigen, op de top van de Sint-Pietersberg, op een hoogte van 109 meter (358 voet). Het Pieterpad is een van de officiële langeafstandspaden in Nederland en verreweg de populairste langeafstandswandelroutes, die vaak worden gefietst.


HOE KUN JE ONDERSTEUNEN?

Donaties gaan een lange weg in Afrika en voor de kinderen van OMOANA House. Het aanvankelijke doel van 5000 euro (10 euro voor elke km) zou een jaar lang voedsel voor 21 kinderen in het OMOANA-huis dekken.


  • Als u 20 euro doneert, betaalt u een maand lang het voedsel voor één kind in Omoana House
  • Als u 50 euro doneert, dekt u een heel jaar voedselhulp voor 2 kinderen in de gemeenschap
  • Als u 65 euro doneert, dekt u twee weken salaris van een kinderverzorgster bij Omoana House
  • Als u 100 euro doneert, dekt u de kosten voor het volgen van de gezondheid van een kind gedurende een half jaar.
  • Als u 200 euro doneert, betaalt u een jaar lang de kosten van scholing, uniform en schoolmaterialen voor een kind


Alle donaties zullen worden ingediend bij OMOANA House. De kosten van de fietstocht, de kosten van fondsenwerving (inclusief de kosten van de Whydonate site) worden allemaal door de deelnemers gedekt.HOE KAN JE VOLGEN EN DEELNEMEN?

Er gebeurt tegenwoordig niets als het niet wordt gedocumenteerd en gedeeld op sociale netwerken ;-) Endre en Graham zullen over de rit posten op Instagram/Facebook/Strava/LinkedIn. Volg ze alstublieft:


Endre :

https://www.instagram.com/endre_szabo/

https://www.facebook.com/endre.szabo

www.linkedin.com/in/endre-szabo-820123


Graham:

https://www.instagram.com/grahamedwarsjones/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100014262486852

https://www.linkedin.com/in/graham-jones-6928132/


(de linkadressen zijn vanwege de veiligheid niet aanklikbaar. Kopieer het adres en plak/go in je nieuwe browservenster)

Delen is zorgzaam - dus u kunt het initiatief op uw sociale netwerken delen met uw vrienden en connecties en hen om ondersteuning vragen.


Er zal een setup zijn om onze rit live te volgen via een link via Garmin of Strava. Als je onze voortgang wilt volgen, stuur ons dan je e-mailadres en mobiel. Je krijgt op de dag van de rit een link waarmee je de renners kunt volgen.


Je kunt virtueel meedoen door bij jou thuis te fietsen/hardlopen en je inspanningen te posten met de volgende hashtags:

#JustCycling2021Duo

#JustRunning2021Duo

#JustCyclingforOMOANA

#JustRunningforOMOANA

en je kunt Endre en/of Graham (Facebook/Instagram), NoMoreWalking (op Facebook), JustCycling2021 (op Instagram) taggen


DANK U voor uw steun en donaties!

Afbeeldingen op deze site zijn goedgekeurd door OMOANA House

€ 5.805 van € 5.000
116.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.