Educatie   

Aangemaakt door :

IBBO Eldariet Maastricht

Locatie:

Maastricht, Nederland

IBBO Eldariet Maastricht


IBBO Eldariet


IBBO Eldariet opent haar deuren voor de eerste groep kinderen van de basisschool op maandag 13 september 2021.

Een kleine week zijn wij dan al in het schoolpand aan de Dr. van Kleefstraat 27 in Maastricht bezig geweest met schoonmaken, inrichten en gesprekken voeren met de ouders en kinderen die de aftrap gaan doen.


Iedereen -docenten, begeleiders, aanbieders van workshops, ondersteuners e.a.- bij IBBO werkt op vrijwillige basis; er is geen enkele betaalde kracht in de gehele organisatie.

Hierdoor is het schoolgeld aanzienlijk lager dan bij andere staatsvrije of B3-scholen in Nederland en is een ieder vanuit passie en intrinsieke motivatie verbonden aan de school.

Alles wat er nu bij de start van de school is, bestaat daardoor met name uit gekregen en door het kernteam verzamelde spullen.


Ons verlanglijstje:


Stofzuiger(s)

Bezems, veger & blik

Waterfiltersysteem

Meditatiekussens

Picknicktafels

Natuurlijke tuinafscheiding

Houten tafels en stoelen

Koffiezetter

Vaatwasser

Gasfornuis

Laptops

(Laden)kasten

Boekenkasten

Lockers

Kapstokken

Lampen

(Wollen) vloerkleden

Poetsspullen > emmers, doekjes, dweilen etc.

Papier

Stoffen

(Brei)garen en -pennen


En mocht u nu iets van dit lijstje of waarvan u denkt dat wij het kunnen gebruiken te geef hebben of zelf bij ons in het pand willen komen maken dan kunt u contact opnemen met ons via [email protected] en een afspraak wordt gemaakt!

Natuurlijke materialen, gebruikte spullen van mooie kwaliteit hebben onze voorkeur.


Achtergrond van IBBO


Het IBBO (Ik Ben Bewust Onderwijs) is een erkende spirituele school voor basis- en voortgezet onderwijs.

Het bewust aangaan van het levensproces geeft vrijheid, innerlijke kracht, vertrouwen, onvoorwaardelijke liefde, warmte, inzicht, passie en vreugde.

In oktober van dit jaar bestaat IBBO Angeliet in Geleen 10 jaar en in dit jubileumjaar verdubbelt in ieder geval het aantal IBBO's in Nederland naar 8 als kers op de taart.

De visie van IBBO is gebaseerd op eenheid en onvoorwaardelijke liefde; IBBO ziet de mens als geheel.

Lichaam en geest werken samen om in perfecte harmonie te groeien en te bloeien. Wij gaan met deze visie aan de slag met onszelf als begeleiders om de kinderen beter te begrijpen en ze ook te kunnen inspireren en stimuleren om goed voor zichzelf te leren zorgen zowel geestelijk als lichamelijk. De visie komt tot uiting in dagelijkse activiteiten zoals meditatie, werken met Universele wetten, waarden educatie, creativiteit, respectvolle communicatie, omgang met planten en dieren, omgang met elkaar en de omgeving en eigen groei. 

Kinderen die zich vanuit hun eigen kwaliteiten ontwikkelen, worden sterk en weerbaar. 


Het is belangrijk dat ze meer ontwikkelingsruimte krijgen en eigen verantwoordelijkheid leren dragen. 

Dit bevordert de autonomie van de mens en kan het in de huidige maatschappij bewust zijn plek innemen en taken uitvoeren en daarin zijn/haar eigen weg bewandelen. 


Geen mens is hetzelfde en leert op dezelfde wijze. Je kunt deze ontwikkelingsprocessen niet standaardiseren. Iedereen levert zijn eigen prestatie en hoeft niet te worden vergeleken met anderen. 

Wij leven in een tijd waarin jonge mensen zich sneller kunnen ontwikkelen op cognitief gebied, zodat er meer ruimte overblijft voor vaardigheden, zoals zelfbewustzijn, samenwerking en verantwoordelijkheid dragen.

€ 1.930 van € 20.000
9.7% gefinancierd
61 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.