Aangemaakt door :

Tessa de Gruijter

Locatie:

Iringa, Tanzania

Verbonden aan:

Motivatie

Het Ilula Orphan Program (IOP) is een maatschappelijke organisatie in Tanzania, die zich tot doel stelt om de vicieuze cirkel van armoede en hiv/aids te doorbreken door middel van onderwijs en het ondersteunen van gezinnen en families in de acht dorpen van Ilula in de Iringa regio.


IOP (Ilula Orphan Program) Nederland ondersteunt en sponsort (wees) en kwetsbare kinderen in de regio Ilula-Tanzania op het gebied van scholing en onderwijs. Scholing is in Tanzania niet vanzelfsprekend. Vanwege armoede en ziekte kunnen veel ouders zich geen scholing veroorloven voor hun kinderen omdat ze daar geen geld voor hebben. Het gevolg hiervan is dat deze kinderen op de straat belanden en geen uitzicht hebben op een beter leven. 


IOP bestaat uit 7 verschillende stichtingen verdeeld over 7 landen. Wereldwijd ondersteunen wij allemaal IOP Tanzania met scholing, onderwijs en diverse projecten. Elk jaar bezoeken wij ons project in Tanzania om daar de mensen bij IOP te helpen en te begeleiden. Daardoor kunnen wij ook met eigen ogen zien wat daar allemaal gebeurt en wij zien ook echt het resultaat van sponsoring. 


Wij zijn begonnen met het sponsoren van 5 kinderen, inmiddels is dit nu uitgegroeid tot 80 kinderen. Al deze kinderen kunnen nu naar school. Dit is zo belangrijk. Want geen scholing betekent geen TOEKOMST!!! Uiteraard willen wij nog veel meer kinderen naar school sturen. Want dit is de enige manier voor de mensen in Tanzania om hun levensstandaard en kwaliteit van leven te verbeteren. SCHOLING!!! 


Al deze kinderen kunnen nu naar school. Maar de wachtlijst met kinderen is lang. Ons streven is uiteraard nog meer kinderen de gelegenheid geven om scholing te ontvangen. Helpt u ook mee?
€ 2.040 van € 250
816% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.