Maatschappij   

Aangemaakt door :

INTERNaction

Locatie:

Maastricht, Netherlands

Help ons de mensenrechtencarrière toegankelijk te maken voor alle studenten!


Heb je ooit je droomstage gevonden en was je klaar om te solliciteren, om er vervolgens achter te komen dat de stage onbetaald is, wat betekent dat je het niet kunt betalen?

Helaas is dat het geval voor veel jonge aspirant-advocaten die een carrière in de mensenrechten willen nastreven. Volgens onze vragenlijst werden 3 op de 4 studenten afgeschrikt om te solliciteren voor een mensenrechtenstage omdat deze onbetaald was, en dus uit hun budget.

UPDATE: Met alle liefste berichten en UW vriendelijke donaties, zijn we in staat om de continuïteit van INTERNaction voor de komende jaren veilig te stellen en ervoor te zorgen dat studenten stagemogelijkheden krijgen bij mensenrechten EN non-profitorganisaties over de hele wereld de juridische hulp krijgen die ze nodig hebben. En daarvoor zijn we BEYOND dankbaar!Maar de strijd van INTERNaction om nog meer studenten in contact te brengen met levensveranderende stages bij lokale ngo's over de hele wereld houdt hier niet op!


Er is een progressieve beweging richting betaalde stages op het gebied van mensenrechten, maar op dit moment zijn de meeste praktische en leermogelijkheden nog onbetaald. Hoezeer we de beweging voor betaalde stages ook steunen, we zijn nog steeds van mening dat studenten - op dit moment - niet belet mogen worden om ervaring op te doen omdat de stage onbetaald is. Om deze reden is ons langetermijndoel om studenten financieel te ondersteunen door op verdiensten gebaseerde beurzen te verstrekken en we hopen dat deze stap kan bijdragen om het pad van de mensenrechten meer egalitair te maken.Hier bij INTERNacton zijn we er sterk van overtuigd dat elke student met een grote ambitie en drive, het recht heeft op een stagemogelijkheid in mensenrechten, ongeacht hun economische middelen en sociale achtergrond.
WIE ZIJN WE?


INTERNaction is een door studenten geleid initiatief gevestigd in Maastricht met de missie om universitaire studenten in contact te brengen met op mensenrechten gerichte NGO's. We doen dit door stageplekken te bemachtigen bij lokale ngo's die seksueel misbruik, mensenhandel, discriminatie van LGBTQ + -gemeenschappen en nog veel meer mensenrechtenkwesties over de hele wereld bestrijden.


We zijn een gepassioneerde groep van 12 studenten van 13 verschillende nationaliteiten, die onze vrije tijd besteden aan het helpen van onze medestudenten om waardevolle stage-ervaringen op te doen en ervoor te zorgen dat ngo's de hulp krijgen die ze nodig hebben. Als studenten weten we uit de eerste hand hoe COVID-19 ons onderwijs en toekomstige mogelijkheden heeft veranderd. Veel van de reisbeperkingen leidden tot het annuleren van Human Rights Internships, die essentieel zijn voor studenten om meer ervaring op dit gebied op te doen en dus een springplank voor hun carrière hebben. INTERNaction is er ondanks al deze worstelingen in geslaagd om meerdere stageplaatsen voor onze studenten te bemachtigen. Dit jaar was de vraag zelfs zo groot dat we van 12 aanvragen vorig jaar naar 55 aanvragen dit jaar gingen. Met de hulp van INTERNaction hebben alleen al dit jaar 14 studenten stage gelopen.


De hulp van onze studenten aan de NGO's is absoluut noodzakelijk, vooral in de tijd van COVID-19 en toenemende mensenrechtenschendingen van huiselijk en seksueel misbruik tot LGBTQ + -rechten. De ngo's hebben veelal ondergefinancierd en overladen met werk. Ze hebben alle hulp nodig die ze kunnen krijgen, en studenten zijn gretiger dan ooit om bij te dragen met hun academische kennis en vaardigheden.

Zo lost INTERNaction twee problemen tegelijkertijd op! We faciliteren studenten in hun toekomstige mensenrechtencarrière door het veiligstellen van stages EN tegelijkertijd de werklast van onze partner-ngo's te verlichten.WAT DOEN WIJ?


U vraagt zich misschien af waarom u zou moeten doneren aan INTERNaction en niet aan een NGO die rechtstreeks de slachtoffers van mensenrechtenschendingen helpt. Onze oplossing voor het probleem is systematisch. We willen ervoor zorgen dat het mensenrechtenveld in de toekomst voldoende gekwalificeerde pleitbezorgers heeft. Dankzij uw donatie vandaag zal een gepassioneerd persoon zijn hele leven met succes vechten tegen schendingen van de mensenrechten. Samen vergroten we het aantal hoogwaardige legale mensenrechtenstages voor studenten en verspreiden we de boodschap van onze hardwerkende 8 partner-ngo's uit 3 verschillende continenten die belangrijke mensenrechtenschendingen bestrijden.Nu we ons doel van € 2.500, allemaal dankzij JOUW hulp, hebben bereikt, willen we graag onze volgende ambitieuze plannen en MIJLPALEN met jullie delen!


1. Met een extra € 250 - help je INTERNaction zijn bewerkingssysteem Canva te upgraden naar een premium. Dit betekent dat we het bewustzijn kunnen vergroten door folders, posters, powerpoints, posts op een nog effectievere manier te maken en daarmee een breder publiek te bereiken met onze belangenbehartiging!


2. Met een extra € 500, - stelt u INTERNaction in staat om workshop (s) te organiseren, waar mensen uit het gebied van mensenrechten levensadvies geven over werken in het veld aan toekomstige jonge advocaten. Dit is essentieel, aangezien bijna 90% van de studenten gelooft dat universiteiten niet behulpzaam zijn bij de zoektocht van hun studenten naar praktische ervaringen.


3. Met een extra € 750, - draag je bij aan het gedeeltelijk sponsoren van 3 studenten die solliciteren voor stages via INTERNaction. Deze op verdiensten gebaseerde financiële hulp is belangrijk, omdat het werken bij ngo's vaak onbetaald werk met zich meebrengt, en nog meer studenten moeten uit eigen zak betalen voor hun reis, accommodatie en eten. Aangezien 3 op de 4 studenten dit de belangrijkste reden vindt om niet te solliciteren op Human Rights stages, kun jij ons helpen om zo'n onnodige last te verminderen!


4. Met een extra € 1000, - help je mee met het toekennen van een beurs voor volledige verdiensten aan een student die via INTERNaction een stage aanvraagt. Dit zal de student helpen de strijd om onbezoldigd te werken te verlichten en de kosten voor eigen reis, accommodatie en eten te dragen tijdens hun stage.DISCLAIMER VOOR GELDOVERDRACHT

Wij hechten veel waarde aan transparantie en daarom willen we u erop wijzen dat aangezien INTERNaction nog niet tot stand is gekomen, uw donatie zal worden overgemaakt naar een persoonlijk account van mede-oprichter Lucia Jadudova. Lucia zal optreden namens de op te richten INTERNaction. 'Het volledige bedrag van de donaties wordt overgemaakt op de bankrekening van INTERNaction op het moment dat wij met uw donaties tot stand komen'. Zelfs de kleinste financiële bijdrage is van vitaal belang en wordt enorm gewaardeerd!


Vandaag een INTERN in actie, over vijf jaar een mensenrechtenadvocaat bij een lokale ngo! 'Als je meer wilt weten over ons, ons werk en updates met betrekking tot de campagne, volg dan onze social media platforms hieronder of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

  • Website: internaction.org
  • LinkedIn: INTERNaction
  • Facebook: INTERNaction
  • Instagram: @internaction_nl


Bedankt voor alle steun! Ondergetekende.


€ 2.775 van € 2.500
111% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.