Vluchtelingenhulp   

Aangemaakt door :

Sjors Hijgenaar

Locatie:

Al-Hasakah, Syrië

Tldr; Hoi, ik ben Qusay, een vluchteling uit Syrië, help jij me mijn familie weer te zien? Er is wel haast: we hebben maar 180 dagen de tijd!


Hoi!


Mijn naam is Qusay, ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Syrië. In 2015 ben ik, samen met mijn broer, gevlucht uit mijn thuisland om het oorlogsgeweld, dat Syrië tot op deze dag verscheurt, te ontvluchten. Door mijn reis moest ik mijn vader, moeder en kleine broertje en zusje achterlaten en, veelal te voet, reizen door Turkije, Griekenland, Albanië, Montenegro (waar ik flink schouderblessure opliep), Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Slovenië, Italië, Zwitserland, Duitsland en uiteindelijk naar Nederland. Ik ben hier ongeveer 2,5 jaar en, omdat mijn broer en ik apart verder gingen in Duitsland, ben ik sindsdien alleen.


Na asiel te hebben aangevraagd in Ter Apel en verhuizen tussen verschillende AZC's, kon ik neerstrijken in Beverwaard, onder Rotterdam. Kort daarna startte ik de na-reisprocedure om weer verenigd te kunnen zijn met mijn familie, die nog steeds in Syrisch oorlogsgebied verblijven. Nederland heeft me al die jaren kunnen beschermen tegen de gruwelheden van de burgeroorlog, maar opgroeien in een anderland, zonder familie en een flinke portie cultuurshock is nog steeds erg zwaar. Echter, na twee jaar aan miscommunicatie, verloren documenten, veel geduld en onzekerheid, en met een beetje hulp van de Rotterdamse Douwers, ben ik een stap verder in de procedure.


Echter, daar start een nieuw probleem: hoe komt mijn familie naar Nederland? Hoewel we toestemming hebben van de Nederlandse Ambassade in Beiroet om mijn familie naar Nederland te halen, is daarmee de reis nog niet geregeld. Bovendien hebben mijn ouders 90 dagen de tijd om het reisbewijs op te halen in Beiroet en nog eens 90 dagen om naar Nederland af te reizen. Mijn broer en ik, twee fitte jongemannen, hebben er enkele jaren over gedaan, dus 90 dagen wordt een gigantische opgave. Daarom vraag ik om €5200 van jullie gulle gevers. Het geld ga ik gebruiken om vliegtickets te kopen van Beiroet naar Nederland of een buurland. Het maximale bedrag is met in acht neming van fluctuaties in prijzen. Afhankelijk van de vluchtprijs zal overtollig geld goed gebruikt worden om Corona-gerelateerde kosten te dekken, vereiste hotelovernachtingen te boeken (bijvoorbeeld voor Coronatesten/quarantaine), reizen van Syrië naar Beiroet en uiteindelijk als kickstart voor mijn familie in Nederland.


Gelukkig sta ik er niet alleen voor. In alle stappen die ik moet nemen word ik ondersteund door Vluchtelingenwerk, het IND en de Rotterdamse Douwers. Samen zorgen we ervoor dat uw geld goed gespendeerd wordt en dat ik misschien mijn ouders weer kan zien, inshallah.

€ 2.815 van € 5.200
54.1% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.