Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

Carla en Sandra

Locatie:

Netherlands, Netherlands

Lieve allemaal, 


Tess is sekstoytester. Met dit werk helpt zij, samen met haar man Jay, veel mensen om de juiste (gezondheids-)keuzes in toys te maken, geeft ze leuke tips en reviewed ze alle toys waar je benieuwd naar bent zodat jij weet wat je koopt! Super geweldig voor ons allemaal dus. 


Nou is dat natuurlijk een leuke baan, dat sekstoytesten, maar het is ook erg hard werken voor vaak weinig lof (laat staan geld). Zo is Tess, en haar platform Tesstesst, volledig afhankelijk van het aantal mensen wat via haar link een artikel koopt waar zij een review over heeft geplaatst. Een review vol leuke teksten, foto’s erbij etcetera, etcetera. Maar, niet iedereen die blij is met de review koopt die toy. En als je hem dan koopt, dat ook nog doen via de link in het artikel… Ook dat doet niet iedereen. Je begrijpt: veel liefdewerk oud papier. 


Nu kan het gebeuren dat iemand (anders dan Tess) die speciaal voor ons gemaakte, prachtige, kekke foto van die ene toy gebruikt voor bijvoorbeeld het aanprijzen van hun eigen artikelen. Laat staan wanneer er wel 10 foto’s en ook nog eens teksten zijn gebruikt! Dat mag niet, zou je zeggen. En dat klopt. Het mag niet. Maar toen het Tess overkwam in 2021 en zij besloot het er niet bij te laten zitten en de tegenpartij via de keurige, juridische weg te sommeren de foto’s en teksten niet meer te gebruiken, bleek dat dit nog niet zo makkelijk te corrigeren is. We zullen een lang verhaal wat korter maken. Vorige week kreeg Tess bericht dat ze de zaak niet gewonnen heeft. En hoe onrechtvaardig ook, Tess moet voor alle juridische kosten opdraaien. Ook die van de tegenpartij. En dat, lieve mensen, is maar liefst € 9000,-. Al het spaargeld van Tess, Jay en hun kinderen. 


Door op te komen voor haar rechten, haar eigen product niet zomaar te laten afpakken, bleek Tess zichzelf flink wat kosten op de hals te halen. Wie had gedacht dat het in ons mooie land zo lastig zou zijn om je hebbende gelijk ook echt juridisch te krijgen? Wij vinden dat Tess dit niet verdient. Ze koos ervoor op te komen voor zichzelf en weet nu dat dit juridisch niet haalbaar is. Eén keer en nooit weer dus. Maar ja… Deze zomervakantie willen de kinderen van Tess toch graag wat uitstapjes maken, een weekendje weg misschien, de komende maanden in een nieuw schooljaar kosten geld en wat gebeurt er wanneer de wasmachine het begeeft? 


Had Tess moeten weten dat dit haar veel geld zou kosten? Nee. Natuurlijk is er altijd een risico maar de juridisch raadsman verklaarde dat dit een bijzonder sterke zaak was. Had Tess dan niet voor haar rechten op moeten komen? Zeker wel, wij vinden dat zij het super goed gedaan heeft door te staan voor haar eigen creaties die ze met veel liefde voor jou en mij heeft gemaakt. Helaas zit Tess nu enorm in de put en wilde ze dat ze dit nooit had gedaan. Want hoe moet het nu verder? 


Dus, lieve mensen, wij willen heel graag dat Tess weet hoe blij we allemaal zijn met haar. Dat ze weet hoe trots we zijn dat ze opkwam voor zichzelf en dat we haar willen helpen de schade te beperken. En €9000 is een enorm bedrag maar misschien kunnen we het in stukjes knippen. Als we deze zomer een cocktail, een wijntje, een colaatje, een biertje of een portie bitterballen minder nemen op het terras en we doen dat met de hele community, dan kunnen we haar echt helpen. Tess steekt haar nek uit, test al jaren producten waar vaak veel schaamte om heen hangt. Ze stak haar nek uit door voor zichzelf op te komen. Laten we haar allemaal een hart onder de riem sturen in de vorm van een donatie. Dan creëren we samen een groots resultaat voor dit gezin!

€ 4.411 van € 9.000
49% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.