Kunst & cultuur   

Aangemaakt door :

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΝΟΠΛΙΕΣ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Locatie:

Athens, Greece

De vooraanstaande bronssmid en wapensmid Dimitrios Katsikis (ook bekend als de "moderne Hephaestos") presenteert een fascinerende reis door de Griekse geschiedenis en kunst door middel van zijn 43 prachtig vervaardigde en goed onderbouwde reconstructies van Griekse wapenrustingen uit de bronstijd (15e eeuw voor Christus) tot in de late Byzantijnse tijd (15e eeuw na Christus). Voor het eerst ooit, zorgvuldig nagebouwde stukken van het beroemde bronzen harnas van de Homerische helden uit de Ilias, zoals Achilles en Agamemnon, het harnas van de oude Spartanen en Atheners, het spierharnas van "Magna Graecia" (Zuid-Italië), evenals het pantser van de "kataffrak" wordt allemaal samen getoond.

De reconstructies waren gebaseerd op echte archeologische vondsten en literaire en iconografische primaire bronnen (vaasschilderingen, muurschilderingen, reliëfs, enz.).

€ 0
3066 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.