Vluchtelingenhulp   

Aangemaakt door :

Zinzi Griffioen

Locatie:

Mytilini, Griekenland

Voor onze medische missie voor vluchtelingen op Lesbos, zijn wij hard op zoek naar financiering. Deze maand met name voor onze geweldige vluchteling-vrijwilligers die zich keihard inzetten om andere vluchtelingen te helpen. Wij betalen hun warme lunch, een veilig onderdak en vervoer naar onze kliniek in Moria.

Ik werk als vrijwilliger voor Healthbridge Medical Organization. Wij zijn een medische hulporganisatie, werkzaam op Lesbos. Mijn taak is het coördineren van onze 28 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn allemaal gevlucht en hun asielaanvraag loopt nog. In afwachting van deze aanvraag zetten zij zich elke dag keihard in om anderen te helpen en het medische vak en het vertaalvak te leren.


Kamp Moria, waar velen van onze vertalers wonen, is volledig afgebrand. Iedereen is zijn tent verloren, de meesten hebben vele persoonlijke, waardevolle en nuttige zaken achter moeten laten toen zij het vuur ontvluchtten. Sommigen hebben nog wat spullen kunnen redden, anderen zijn alles kwijt, behalve hun politiepapieren en telefoon.

13.000 mensen leven nu op straat. Er is geen water, geen toilet, veel te weinig voedsel, geen schaduw, geen veiligheid en amper medische zorg.


We doen wat we kunnen maar we kunnen niet veel. Het investeren in onze vertalers en hun veiligheid en welzijn is op dit moment het beste wat we kunnen doen. Door hen sterk en veilig te houden, kunnen zij de meeste mensen helpen. Het is voor hen afschuwelijk om hun vrienden, families, buren, en überhaupt deze mensen in deze situatie te zien en niets te kunnen doen totdat de overheid de boel geregeld heeft.


Het is nu meer nodig dan ooit om onze vertalers en hun families een veilig onderdak te geven. Zij maken onze organisatie en verdienen alle steun en kracht!


Tot voor kort runden wij in vluchtelingenkamp Moria -samen met andere partijen- een centrale triage met behulp van een team van vrijwilligers van diverse afkomsten. Zij zijn zelf op Lesbos in afwachting van asiel, en zijn 6 dagen per week voor one organisatie aan de slag als vertaler, chauffeur, wachtrij-manager en allround hulp in (medische) noodsituaties. Elke dag worden zij in de kliniek en het ziekenhuis geconfronteerd met Corona-dreiging, ernstige psychische problematiek, heftige verwondingen en ziektes, zeer kwetsbare kinderen, ouderen en alleenstaande vrouwen, en sterfgevallen (zowel door ziekte als door verwondingen).


Zonder onze vertalers zouden wij de vele patiënten in de kliniek en het ziekenhuis niet adequaat kunnen helpen of zelfs te woord kunnen staan. Voor de patient is het ontzettend belangrijk om in zijn/haar eigen taal te kunnen spreken en zich veilig te voelen bij een luisterend oor uit hun eigen cultuur. Voor de artsen en verpleegkundigen is het ontzettend belangrijk dat zijn goede vertalers naast zich hebben die kunnen doorvragen, kunnen vertellen en de patient goed kunnen uitleggen wat de arts wil zeggen.


Wij zijn een kleine organisatie die niet zonder onze vrijwilligers kan bestaan. Daarom willen wij onze vrijwilligers een veilig onderkomen bieden, een voedzame warme lunch en een zorgeloze reis van en naar hun werkplek.


We hebben een huis in de stad voor onze vrijwilligers, zodat zij niet in het rumoerige en gevaarlijke kamp hoeven te verblijven en ze met een gerust hart kunnen slapen en niet bang hoeven te zijn om beroofd of verwond te worden. We zijn momenteel op zoek naar een tweede huis om al onze vrijwilligers dit veilig onderkomen te bieden.

Hiervoor zijn wij op zoek naar financiering - uiteraard het liefst structureel-.

Ook voor de warme lunch tijdens het werk hebben wij financiering nodig.


Al het geld dat via deze fundraiser wordt opgehaald komt ten bate van onze vrijwilligers en hun welzijn.


Elk bedrag is welkom!


Zinzi

€ 1.780 van € 5.000
35.6% gefinancierd

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.