Maatschappij   

Aangemaakt door :

Matthea Struijk

Locatie:

Uganda, Uganda

Begin september hoop ik voor een langere periode naar Uganda te gaan. Via een advertentie op hun website kwam ik terecht bij Suzan en Zenon. Zij hebben Home Sweet Home opgericht, met verschillende projecten voor ontwikkelingswerk in Uganda. Er is altijd genoeg te doen bij Home Sweet Home, daarom zochten Suzan en Zenon iemand die kon helpen met het thuis lesgeven aan hun eigen kinderen. Omdat dit iets is wat ik al langere tijd wilde heb ik contact opgenomen en zo is het balletje gaan rollen. Met deze doneeractie wil ik ten eerste graag geld ophalen om het werk van Home Sweet Home te steunen. Zij hebben het geld hard nodig om bijvoorbeeld de ziekenhuiskosten van de kinderen te betalen, of om voeding te kopen. Dit geld zal ik zelf overmaken naar de stichting. Een ander gedeelte zal ik gebruiken ter ondersteuning van de onkosten die bij dit vrijwilligerswerk komen kijken. Alvast heel hartelijk bedankt!


HSH heeft onder andere een kinderhuis voor een heel aantal pleegkinderen die niet meer bij hun ouders kunnen wonen of te vondeling zijn gelegd. Ze vangen ook kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking op. Vaak zijn die niet welkom in andere kinderhuizen en er leeft onder de lokale bevolking ook nog steeds angst en bijgeloof rondom gehandicapten. Op het terrein van Home Sweet Home is een zorgboerderij waar deze kinderen en kinderen uit de omgeving kunnen werken en leren. Zo kunnen ze ontwikkelen en laten zien dat ze een prima bijdrage kunnen leveren aan de gemeenschap. Daarnaast is er een project om met fysiotherapie zorg te bieden aan kinderen en wordt er hulp gegeven aan ondervoede kinderen. De kindersterfte in Uganda is nog hoog en Home Sweet Home helpt deze kinderen en hun ouders door ze naar de juiste ziekenhuizen te sturen waar ze hulp kunnen krijgen. Soms verblijven kinderen en hun moeders een tijd bij Home Sweet Home om aan te sterken. Voor meer informatie zie homesweethomeuganda.nl€ 1.315

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.