Maatschappij   

Aangemaakt door :

De Verhalenweverij

Locatie:

Ranst, België

We willen mensen uit alle windstreken samen aan tafel brengen om hun gerechten en verhalen met elkaar te delen en uit te wisselen. We brengen die verhalen en gerechten op een aantrekkelijke manier in beeld. Zo willen we ertoe bijdragen dat het begrip voor elkaars cultuur groter wordt.


Meer specifiek zien we het zó voor ons: we laten kinderen uit het Fedasil opvangcentrum voor asielzoekers in Broechem aan het woord over wat hun lievelingsgerecht is en over wat hun gewoontes hierrond zijn. Samen met de kinderen willen we deze gerechten bereiden. Daar willen we een fotoreportage van maken. Vervolgens willen we buurtbewoners van het opvangcentrum uitnodigen om deze gerechten samen met de bewoners van het opvangcentrum op te eten. Tot slot willen we de verhalen van de kinderen op een aantrekkelijke manier in beeld brengen in een fototentoonstelling en een publicatie, zodat het brede publiek er ook kennis van kan nemen.


CERA, het Fedasil Opvangcentrum voor asielzoekers Broechem en de bib van Ranst steunen ons project financieel of materieel. Om het project te realiseren hebben we nog 750 euro nodig.

€ 200 van € 750
26.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.