Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

EARMA

Locatie:

Brussels, Belgium

De European Association of Research Managers and Administrators (EARMA) heeft een oproep gedaan om geld in te zamelen voor UNICEF, dat kinderen ondersteunt die zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne.

Het aantal doden en gewonden van kinderen neemt dramatisch toe als gevolg van het geweld in en rond de grote steden van het land en is nu geconcentreerd in Oost-Oekraïne. Sinds het begin van de oorlog zijn volgens officiële cijfers meer dan 200 kinderen omgekomen en ongeveer 300 gewond. De werkelijke aantallen kunnen veel hoger zijn.

Door het conflict zijn duizenden kinderen ondergedoken onder de grond zonder veilig drinkwater, elektriciteit en toegang tot andere essentiële diensten zoals gezondheidszorg. Ze kunnen niet naar school en zijn diep getraumatiseerd door het geweld dat ze om zich heen zien. In het hele land hebben kinderen veiligheid, stabiliteit, bescherming en psychologische ondersteuning nodig.

Alle kinderen van Oekraïne lopen gevaar door het escalerende conflict. De oorlog heeft ook geleid tot massale volksverhuizingen. Op 16 april waren 7,1 miljoen mensen ontheemd (waarvan 2,8 miljoen kinderen) en meer dan 4,8 miljoen zijn Oekraïne ontvlucht. 90% van hen zijn vrouwen en kinderen. Dit betekent dat meer dan de helft van de kinderen uit Oekraïne ontheemd zijn of het land zijn ontvlucht.

Kinderen en gezinnen hebben alle hulp nodig die we ze nu kunnen geven. Met uw hulp kunnen we UNICEF steunen om hen te beschermen tegen de gevolgen van deze oorlog.

€ 6.720
9 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.