Kinderwelzijn   

Aangemaakt door :

STICHTING SHADE CHILDREN FOUNDATION

Locatie:

Thika, Kenia

De Covid19 pandemie maakt dat met name de arme mensen in Kenia onevenredig hard geraakt worden door de gevolgen van de maatregelen om het virus in te dammen. En daarmee vooral ook de kwetsbare kinderen en jongeren.

Nog meer dan anders zijn daarom de goederen die de bestuursleden van de St. Shade Children Foundation NL normaal in hun (extra) en maximaal bepakte koffers meenemen, nodig. December 2019 was de laatste keer dat we konden gaan en gelukkig hadden we toen heel veel meegenomen. Mede dankzij vrijwilligers, die spullen voor ons meenamen.

Natuurlijk kunnen we veel dingen ook gewoon in Kenia aanschaffen en dat hebben we dan ook gedaan. Maar alle bijna 100 leden van onze voetbalteams voorzien van voetbalschoenen, sportkleding en ballen is echt te kostbaar. We hebben hier zoveel spullen en kleding liggen die daar zoveel mensen kunnen helpen, dat het pijn doet dat het vervoer naar Kenia nu al zo lang stagneert.


Maar daar gaat verandering in komen. We hebben namelijk de mogelijkheid gekregen om onze hele voorraad speelgoed, leermiddelen, etc. nu in een keer in Kenia te krijgen en wel door gebruik te maken van de ruimte die nog beschikbaar is in een container die binnenkort naar Kenia gaat. En daar zijn we zo blij mee!

Natuurlijk zijn daar kosten aan verbonden, kosten waar geen budget voor is. Daarom hopen wij dat jullie ons hierbij willen helpen.

Voor het vervoer per container over zee naar Mombasa, het transport naar Nairobi en vervolgens naar Thika is minimaal 1500 euro nodig.

Dat is veel geld, maar dat is het meer dan waard. We proberen ook meteen zaken mee te nemen die anders nauwelijks te vervoeren zijn. Denk hierbij aan naaimachines en andere zwaardere of grotere zaken. Het gewicht van boeken voor onze bibliotheek is nu geen probleem en de bak met knikkers waar de kinderen in de slums zo gek op zijn, kan ook gewoon mee. Ook gaat er wat meubilair mee.


We hopen jullie in augustus weer te laten delen in de blijdschap op de gezichten van de kinderen als we ze voorzien van een paar regenlaarzen of het enthousiasme van de teamleden als we ze voorzien van eindelijk voldoende ballen om te kunnen trainen, zowel voor het team van Shade als van Oasis, een project in de slums waarmee wij samenwerken. Of de dankbaarheid van die oude mensen, als we hen helpen met handdoeken en zeep.

Wij willen deze boot niet missen en zijn al aan het inpakken..... Met jouw hulp kunnen we in augustus echt uitpakken in Thika!

Het is hier nu alle hens aan dek.... Scheep jij je ook in op deze reis? Alle hulp en ieder bedrag is (meer dan) welkom!

€ 25 van € 1.500
1.7% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.