Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Urte Gyliene

Locatie:

Šakiai, Lithuania

Dag iedereen!


Ik ben David. Ik ben 13 jaar oud en ik heb een zeldzame genetische ziekte - cystische fibrose.


Slechts ongeveer 100 mensen in Litouwen lijden aan deze ziekte. Cystic fibrosis tast veel organen in het lichaam aan, maar de longen en het spijsverteringsstelsel lijden het meest. Door het stroperige slijm dat zich in mijn lichaam vormt, raken mijn luchtwegen constant geblokkeerd, ze komen vast te zitten in verschillende bacteriën en virussen, wat heel vaak longontsteking veroorzaakt en ik moet in het ziekenhuis worden behandeld... Ik kan hierdoor niet naar school gaan ziekte, dus ik studeer thuis. Mijn familie, vooral mijn moeder, helpt me veel. Momenteel moesten artsen vanwege ernstige voedselinname een gastrostomiesonde in mijn maag inbrengen tijdens de operatie, waarbij mijn moeder een voldoende hoeveelheid enteraal voedsel per dag moet injecteren, omdat wat ik at gewoon niet genoeg voor mij was. calorieën! Mijn lichaam heeft moeite om niet alleen de noodzakelijke stoffen op te nemen, maar ook de vitamines die ik echt nodig heb om gezond en sterk te zijn! Deze vitamines zijn niet verkrijgbaar in Litouwen en het is erg moeilijk voor ouders om ze te kopen. Dus, help me alsjeblieft om ze te kopen en gezonder te worden! Vitaminen DEKA's zijn oplosbaar in water en de oplosbare vetten die ik met voedsel binnenkrijg, worden gewoon niet of te weinig door mijn lichaam opgenomen.


Bij cystische fibrose is het niet alleen belangrijk om een goed dieet te hebben, rijk aan vet en veel calorieën, maar ook om regelmatige procedures: inhalatie, thoraxfysiotherapie en een actieve levensstijl. Ik heb momenteel een inhalator die niet is aangepast om speciale antibiotica in te ademen om infecties in mijn longen te bestrijden, dus ik zou heel graag een nieuwe, aangepaste Pari Boy-inhalator met LC Sprint-medicatie-inhalatoren willen hebben. De potten hebben meerdere eenheden nodig omdat ik 2 tot 4 keer per dag moet inhaleren en elke keer moeten die potten worden schoongemaakt en gedesinfecteerd.


Bij voorbaat hartelijk dank voor uw hulp!


Deivydas Burbulis€ 1.115 van € 400
278.8% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.