Noodhulp   

Aangemaakt door :

Child Care Africa Foundation

Locatie:

Nijmegen, Nederland

Wij zijn Carlijn (29) en Luce (28). Als eerbetoon aan onze lieve vriendin, Dorian, lopen wij de Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor het Disability, Not Inability! programma van Stichting Child Care Africa (CCA). Deze stichting is het levenswerk van Dorian. Wij zijn heel trots op wat zij heeft neergezet!

 

Wij weten zeker dat Dorian had gewild dat CCA zich blijft inzetten om kwetsbare kinderen en jongeren een betere toekomst te bieden. Door deze actie hopen wij hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Hieronder lees je meer over Disability, Not Inability! Op onze instagrampagina blijf je op de hoogte van onze actie: vierdaagse_voor_cca

 

Disability, Not Inability!

Stichting Child Care Africa (CCA) werkt in Karamoja, een droge en afgelegen regio in Uganda. Hier leeft 61% van de 1.2 miljoen inwoners in absolute armoede. Kinderen met een handicap lopen in Karamoja door de slechte gezondheidszorg, taboes en stigma’s extra risico. Ze worden buitengesloten, verwaarloosd of gedood. CCA verandert dit met haar Disability, Not Inability! programma.


CCA biedt kinderen met een handicap toegang tot specialistische medische zorg. CCA’s bus brengt de kinderen met hun ouders/verzorgers naar CoRSU of één van CCA’s andere partnerziekenhuizen onder begeleiding van lokale CCA medewerkers. Zo krijgen kinderen met schisis, klompvoetjes, brandletsel en andere aangeboren en niet-aangeboren aandoeningen kans op een beter leven. Soms kan een handicap niet medisch verholpen worden. Dan vinden we een andere oplossing, zoals een prothese of een rolstoel. CCA werkt met lokale partners, die de taal, cultuur en gemeenschap goed kennen. Zo kunnen wij gemeenschappen voorlichten en stigma’s rondom handicaps wegnemen. Kinderen met een handicap kunnen thuis en op school meedoen en zijn van grote waarde!


Op dit moment helpt CCA al meer dan 140 kinderen! Disability, Not Inability! is uniek in Karamoja. Dit maakt de vraag naar ondersteuning via CCA hoog. Om de medische behandelingen mogelijk te maken is geld hard nodig! Gemiddeld kost een medische behandeling zo'n € 75,-. De gemiddelde reiskosten naar één van de ziekenhuizen en begeleiding voor één kind en de ouder(s) komen uit op € 30,-.


Help jij mee om een kind uit Karamoja met een handicap een kans op een beter leven te geven?

Doneer direct via de doneerknop of kijk voor meer informatie op: https://cca-f.nl/

  

€ 7.000
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.